Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Jótékonyság: összefogás egy győrszentiváni nyugdíjas pedagógusért - fotók

Csupán macskáival élt együtt az a 75 éves győrszentiváni asszony, aki a napokban kereste fel Stók Zsolt r. törzszászlós körzeti megbízottat.
Több százezer forint megtakarított pénzét vitték el ismeretlen tettesek családi házából. A nyugdíjas, pénz nélkül maradt idős asszonyt, kinek egyetlen rokona egy idős testvére az ország másik szegletében él, otthonában kereste fel a törzszászlós.Az ott tapasztalt elhanyagolt környezet azonnali cselekvésre sarkallta a rendőrt. Látta hogy az egyedül élő asszony segítségre szorul.Az évek múlásával, házában és annak udvarán jelentős mennyiségben halmozott fel ruhaneműt, papírt, a mindennapi megélhetésével kapcsolatos lim-lomot. A lakásban lévő kaotikus állapotban a nehéz helyzetű kisnyugdíjas látszólag kiválóan kiigazodott. Csupán egy „szűk csapát" hagyott a lomok között, ahol közlekedni tudott, élni a mindennapjait. Fűteni nem fűtött, mivel a felvágatlan tüzelőjét is hulladékhegyekkel halmozta körbe.A körzeti megbízott ezt látva, haladéktalanul intézkedett a ház lomtalanítására, majd ezt követően annak kitakarítására.A győrszentiváni polgárőrök és a Büchl Hungária KFT támogatásával november 18-án, pénteken reggel láttak neki a felhalmozott cuccok mind a házból, mind pedig az udvarról való kipakolásának. A cég konténereket bocsátott a „hulladékkomandósok" rendelkezésére, akik talicska és műanyag ládák segítségével kezdték meg a nagytakarítást.A körzeti megbízott ezzel párhuzamosan a győrszentiváni részönkormányzat felé is jelzéssel élt. Ennek köszönhetően az idős asszony napközi otthonos ellátásban részesülhet, további sorsának megnyugtató rendezése jelenleg folyamatban van.

Olvasóink írták

 • 12. marianna1211 2011. november 21. 13:29
  „Ismerem a nénit, szoktam vele beszélgetni a buszon, csodálatra méltóan tájékozott, intelligens, és értelmes. Le vagyok döbbenve a látottaktól. Végtelenül sajnálom szegényt.”
 • 11. zizellina 2011. november 20. 13:27
  „Az összefogás példás, azzal nincs is semmi bajom, de annyit hozzá fűznék a dologhoz, hogy amiatt, mert idős, nem kellene szutyokban és mocsokban élnie a néninek. Az én nagyanyám nagypapám halála után még 10 évig élt egyedül, 84 évesen halt meg, de ellátta magát és a háza sem volt tele mocsokkal, pedig betegeskedett. Ki, mire és mennyire igényes. A Blikk.hu-n van kép is a néniről, tud járni, nem tolókocsis, szerintem szimplán igénytelen.
  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/idos-neni-segitett-a-rendor-2072302”
 • 10. HarconaMarcos 2011. november 19. 10:19
  „Derék, nagyon derék.
  Orionnal pedig bánjanak saját szavai szerint, ha majd ennyi idős lesz. :-/”
 • 9. orion1 2011. november 19. 09:34
  „Én egy ilyen embernek nem segítenék, aki ilyen mocsok világot hagy az udvarán, és bent a lakásban. Ha neki ez jó, akkor már úgyis agyilag elváltozott, nem értékeli a segítséget, csak azt látja benne, hogy jött pár ember, és kidobták a kincseit. A szociális ellátás az jó ötlet”
 • 8. Panna2011 2011. november 19. 09:03
  „Remélem a tettesnek ez lesz a legnagyobb öröme az életében!Stohl buci már várja a való villa börtönében!Csatlakozom az előttem hozzászólókhoz!”
 • 7. Csetneky 2011. november 18. 20:19
  „ombi-hoz csatlakozva azt mondom, hogy a tett példaértékű, de a tettest elfogni se lenne kutya.”
 • 6. Karlos 2011. november 18. 19:37
  „Szép volt és példaértékű! Jelzem ha valakinek a szülei idősödve a felhalmozás, gyűjtögetés útjára lépnek, szép szóval állítsák meg a folyamatot !!!”
 • 5. ombi 2011. november 18. 17:34
  „Nagy tiszteletet érdemel mindenki, aki bármilyen formában segített.
  Csak fokozhatná a hír nagyszerűségét, ha elcsípnék, és sikerrel kártérítésre köteleznék azt a senkiházit, aki képes volt ellopni a hölgy megtakarított pénzét.”
 • 4. AntiFricc 2011. november 18. 17:10
  „,,szűk csapát"
  Hmm.”
 • 3. kleopatra 2011. november 18. 15:26
  „Szép volt Stoki!”
 • 2. sont 2011. november 18. 14:24
  „Csak gratulálni lehet, hogy vannak ilyen emberek akiket a mai világban nemcsak az önös érdek vezérli, hanem képesek másokon, pontosabban embertársainkon segíteni!”
 • 1. kandur666 2011. november 18. 14:00
  „Tisztelt Olvasók!

  A fenti cikk véleményem szerint példaértékü.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turizmusfejlesztés 422 millió forintból

Összesen 422 millió forintból valósított meg idegenforgalmi fejlesztéseket Győr, valamint tíz… Tovább olvasom