Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Jótékonykodó multi segített Győrben

A Tiszta gondoskodás kampány jóvoltából mosogatógépet, mosógépet és tisztítószereket kapott a győri Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthona szerdán. Az intézmény vezetője szerint az adomány hatalmas terhet vesz le az alapítvány válláról.

Mosogatógépet, mosógépet és tisztítószereket kapott a győri Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthona szerdán. A program a gyerekeknek is kedvezett: az adományozó játszóházat, kézműves foglalkozást is szervezett a kicsiknek.

A jótékonysági akció a Tiszta gondoskodás országos jótékonysági kampány keretén belül valósult meg a Vanish és Finish termékek gyártójának, az Angliában bejegyzett Reckitt Benckiser cég, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából.

A kampány célja, hogy az anyaotthonokban és a családok átmeneti otthonában élők körülményeit javítsa, és ezekre az intézményekre irányítsa a közvélemény figyelmét. Az akció jóvoltából így országszerte tíz intézményt leptek meg. A győri alapítvány a szegedi után a másodikként részesült a felajánlásokból.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina


Kézzelfogható jó

– Cégünk évek óta részt vesz különböző jótékonysági akciókban szerte a világon. Számunkra fontos, hogy segíthessünk, mert néha jó kitekinteni az üzleti világból, erőforrást és időt szentelni annak, hogy kézzelfogható jót tegyünk. Évről-évre olyan területeket keresünk, ahol mi is tudunk segíteni. Ez egyébként egyre inkább tendenciává válik a multinacionális cégek világában.

Azt, hogy adományainkra hol van leginkább szükség, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével térképezzük fel – számolt be a kampány beindításának motivációjáról az adományozó cég képviseletében megjelent Eöri Márk, termékmanager.

Az adományok leleplezésénél a szeretetszolgálat munkatársai is jelen voltak, akik együtt örültek annak, hogy az tisztítószerek és gépek valóban a megfelelő helyre kerültek.

– Szervezetünknek több nagy multinacionális partnere van, akiknek nagyon fontos, hogy ne csak segítsenek, hanem jól segítsenek. A segítés pedig a mi szakmánk, ezért mi abban támogatjuk a vállalatokat, hogy megfelelő helyre kerüljenek felajánlásaik – hangsúlyozta Adányi László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programvezetője.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina


Gyermekprogram színesítette a leleplezést

– Nagyon örülünk, hogy hozzánk is eljutott a program, hiszen az otthon folyamatos „telt házzal" működik, ezért rendszeres a napi működéshez szükséges eszközök meghibásodása, ami nagy terhet ró az intézményre, tehát a háztartási gépek nagyon nagy segítséget nyújtanak. Soha nem kaptunk még ilyen adományt, és a mosogatógép is újdonság – fogalmazott az intézmény vezetője, Baczoni-Oláh Dóra, aki hozzátette, hogy az adományozóknak külön köszönet jár a gyermekek programok finanszírozásáért, hiszen a lurkók leginkább az ebből adódó élményeket tudják elraktározni.

– Így ma olyan lehetőségek is elérhetővé válhattak a családoknak, amiket a szülők önerőből nem lennének képesek finanszírozni – avatta be portálunkat a leleplezéssel egybekötött sajtótájékoztatón Baczoni-Oláh Dóra.

Mindezt mi is megtapasztalhattuk, amikor az adományok felfedése után a játszóházba látogattunk.

– Ez a nap azért van, hogy jól érezzük magunkat. Lufit fújunk, arcot festünk és meséket hallgatunk Mátyás királyról – mesélte lelkesen Dzseni, az otthon egyik tagja, akinek lakótársa a kisgyermekét itt nevelő Ilonka szerint az adomány megkönnyíti az otthon mindennapjait, amit nem lehet eléggé megköszönni.

Olvasóink írták

  • 2. pappe 2011. augusztus 17. 14:54
    „1-hez: Köszi, alakul a dolog, de még mindig van oldalra dőlt kép.”
  • 1. pappe 2011. augusztus 17. 14:23
    „Azért a képgalériában illett volna a képeket a helyes irányban elforgatni. Tisztelt Hölgyeim és Uraim!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkajog: kérdések a megyei országgyűlési képviselőknek

Három győri szakszervezet bejelentette: a múlt heti vitafórumon elhangzott kérdéseket leírták, s eljuttatják a megyei országgyűlési képviselőknek. Tovább olvasom