Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Jótékony séfek

Nemes céllal fog össze négy győri séf és étterem: negyedévente gálavacsorát rendeznek, s a bevételt jótékonykodásra fordítják – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.
A nyitórendezvényt szeptember 23-án 19 órától szervezik meg a Matias étteremben, s a befolyt összeget a Magyar Gyermekmentő Alapítvány győri képviseletének ajánlják fel.

Major Erik, a Matias üzletvezetője elmondta: a vörösiszap-katasztrófa idején kezdődött a győri éttermek összefogása, akkor 4–5 étterem küldött ételt a károsultaknak. Ez volt az első jótékony akció, s ebből született a rendszeres gálavacsora ötlete. „A jótékonysági esten különleges, ötfogásos vacsorát szolgálunk fel, s mindegyik mellé egy-egy borkülönlegességet is kínálunk. A rendezvény jó kikapcsolódási lehetőség azoknak, akik érdeklődnek a gasztronómia iránt, s azoknak is, akik jótékonykodni szeretnének. Most a kettőt egybeköthetik" – mesélt az esemény részleteiről Major Erik. Turcsán Tamás séf előzetesen annyit ígért: „Az egész estén meg fog látszani, hogy szívből-lélekből, örömmel készítjük az ételeket." Az akcióban szintén közreműködő Suga Péter mesterszakács hozzátette: „A vezérelv: a gyerekekért."

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány győri képviselete 2010 januárja óta működik, ez alatt az idő alatt 1500 esetben vonult a speciális mentőautó, a mozgó intenzív osztály – tájékoztatott Horváth Eszter. „A sürgősségi ellátás drága, költségigényes dolog, ezért is köszönjük a támogatást" – fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boszorkányos növények Győrben

Az ember léte kezdete óta millió szálon kapcsolódott össze a növényvilággal. Ezek jelentették… Tovább olvasom