Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Jótékony máltais megmozdulások a megyében

Megyeszerte ajándékot gyűjtenek és osztanak az elkövetkező napokban a Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-dunántúli Régiójának munkatársai, hogy örömtelivé tegyék a rászoruló családok karácsonyát.

Számos akciót szervezett az adventi időszakra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Dr. Báthy Andrásné, a nyugat-dunántúli régió titkára lapunknak – a teljesség igénye nélkül – számba vette azokat a jótékonysági programokat, amelyekkel karácsony előtt szeretnék megörvendeztetni a rászorulókat.

A gyűjtések közül a december 16-tól 21-ig tartó "Adni öröm" elnevezésű, a Sparral közös országos megmozdulást említette. Lényege, hogy a nyitvatartási idő alatt a megye öt városában – Sopron, Kapuvár, Mosonmagyaróvár, Győr, Csorna –, kilenc üzletben tartós élelmiszert lehet adományozni, amit a máltaisok az ünnepek előtt eljuttatnak a rászoruló családokhoz.

Sopronban – passaui támogatók segítségével – jótékonysági estet tartottak, ahol 300 embert láttak vendégül és ajándékoztak meg, majd karácsonykor további 300 élelmiszercsomagot osztanak szét, süteménnyel vendégelnek meg iskolásokat.

A  Máltai Szeretetszolgálat helyi ifjúsági csoportja betlehemessel látogat el az idősekhez, a fogyatékkal élőkhöz, valamint karácsonytól a hajléktalanétkeztetésből is kiveszik a részüket.

Mosonmagyaróváron adománygyűjtő estet rendeztek egy kárpátaljai iskola részére, amelyből elsősorban játékokat és könyveket küldenek a határon túlra. Ezenkívül az Éltes-iskola halmozottan fogyatékos, hátrányos helyzetű fiataljainak szerveznek kirándulást a győri adventi programokra.

Kapuváron, a ciráki plébániával közösen gyűjtést rendeznek, hogy élelmiszercsomagot tudjanak osztani, Csornán az önkormányzattal és a civil szervezetekkel összefogva osztanak csomagokat a város főterén.

Fertőszentmiklóson a szeretetszolgálat munkatársai a nagycsaládosoknak és az időseknek készítenek karácsonyi csomagokat, két idősotthon lakóinak adnak át ajándékokat, valamint egy budapesti árvaháznak gyűjtenek játékokat.

Dr. Báthy Andrásné régiótitkár a falvakból is említett példát. Szanyban a máltaisok betegekhez, idősekhez juttattak el csomagokat, emellett süteménysütéssel vesznek részt a karácsonyi ünnepségen, valamint helyben és a környező településeken 400 élelmiszercsomagot osztanak szét.

Bágyogszováton kézművesműhelyt szerveznek a gyerekeknek, az adventi gyertyagyújtáshoz kapcsolódva süteményt sütnek, forralt bort kínálnak, karácsonyi élelmiszercsomagot osztanak a máltais önkéntesek, míg Mezőörsön az ünnepek előtt ruhaosztást szerveznek.

A jótékonysági programokkal karácsony előtt szeretnék megörvendeztetni a rászorulókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek Megyei Napja pénteken

Az Életet az Éveknek Klubszövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Klubtanácsa, a Pannon Nyugdíjas… Tovább olvasom