Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Jótékony lionok: Száz szemüveg – száz élhetőbb világ

Győr - A Lions klubok – megalakulásuk óta – a látássérültek támogatását tűzték ki fő célul. Most közel száz ajándék szemüveget juttatnak el a tagok a győri Szent Anna Otthon lakóinak.
Dr. Kéry Klára szemorvos és munkatársai, orvosok és optometristák megvizsgálták az időseket, felmérték a különböző szemüvegigényeket. A következő hetekben ez alapján készítik el a eszközöket, amelyek nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak az időseknek.

– Ismerjük, mennyi gond van ma az egészségügyben, nagy öröm, hogy a lionok ránk gondoltak, ezzel a gesztussal ugyanis lakóink lelkivilága is derűsebb lesz – vélekedett Benkovich Ferenc atya, a Szenlélek-templom plébánosa, az éppen évtizede felépült otthon megálmodója. – Nem túlzás, Jézus keze, szíve a jótevők személyén keresztül ideért s gyógyítja a mi lakóinkat.

Nagy Gábor, a civil szervezet soros elnöke köszöntőjében elmondta, a 16 éve megalakult Első Győri Lions Club filozófiája ma is a látássérültek támogatása, és egyre több helyen – gyermek- vagy éppen idősek közösségében, hajléktalanszállón – nagyon is elkél a segítség. Dr. Kéry Klára szemorvostól megtudtuk, a szemüvegkereteket a mosonmagyaróvári Lions klubtól kapták, a lencséket az Optiris Kft. állja, az orvosok, optometristák pedig a munkájukat, szabadidejüket adják a jótékony akcióhoz.

Egy szemüveg ára 10–12 ezer forint, ám emellett az idősek látásvizsgálata egyfajta szűrés is. Az otthonlakók meghatottan fogadták a gesztust, az odafigyelés kivételes példáját, amely – a lionok jóvoltából – hagyománnyá válhatott Győrben.

Negyedik akció
A likócsi hajléktalanszállón 250 szemüveget adtak át a lionok és az Optiris képviseletében a segítők, s két éve a Kálóczy téri otthon lakói és az időklubok tagjai is kaptak az adományszemüvegekből. Az I. világháború látássérült katonái megsegítésére életre hívott Lions mozgalom ma is áldásos lehet ott, ahol idősek, rászorulók élnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen hívják az átmeneti és napközi otthont

Győr - Sokan szerettek volna többet megtudni a Kisalföld által a közelmúltban bemutatott átmeneti és… Tovább olvasom