Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Jótékony licitálás képei

Mindszentpuszta–Győr - Lapunk jótékonysági árverést hirdetett Takács Dániel rajzaiból – mint arról korábban hírt adtunk. Az autista fiatalember alkotásaira már érkeztek ajánlatok. A licit bevétele a mindszentpusztai otthon működését segíti.
Vidám halak, madarak, büszke lovak, mókás elefánt, bogarak, mosolygós emberek, virágerdő, zászlós palota. Takács Dániel különös, „álmodott" világának egy-egy, színekből-vonalakból komponált, „beszédes" részlete. A 20 éves gyáli fiatalember jó ideje a mindszentpusztai autistaotthon lakója. Szereti a nyugalmat, a napfényt, a kis majorság állatait és a tökéletes csendet. Gondolatait, érzéseit szinte kizárólag rajzaiból, festményeiből tudhatják, érthetik meg a körülötte élők.

A család napilapja nemrégiben jótékonysági árverést hirdetett Dani rajzaiból. Az első licitáló az egyik nagy győri kft. ügyvezető igazgatója volt, aki magánemberként tett árverési ajánlatot az Apróságok című rajzra. A Növényvilág című zsírkrétaalkotásra a Kaiser Food Élelmiszer-ipari Kft. nevében dr. Pénzes Éva marketingigazgató licitált. Nagy örömmel gratulált a Kisalföld kezdeményezéséhez az abdai és mosonmagyaróvári üzemmel rendelkező cég.

A Növényvilág című zsírkrétaalkotásra dr. Pénzes Éva marketingigazgató licitált cége nevében. Fotó: Krizsán Csaba
A Növényvilág című zsírkrétaalkotásra dr. Pénzes Éva marketingigazgató licitált cége nevében. Fotó: Krizsán Csaba

Ebben a mindenki számára válságos, nehéz helyzetben különösen észre kell venni a segélykérő kezeket, támogatni kell a jó célokat.

– Úgy tapasztaltuk, napjainkban egyre több család hordoz egy-egy beteg, például autista gyermek személyében valamiféle keresztet. Együttérzésünket, segítő szándékunkat mi most ezzel, az árverésre felajánlott összeggel fejeztük ki, őszintén remélve, hogy majd egyre több követőnk akad.


Takács Dani rajzaira április 30-ig lehet licitálni. Kikiáltási áruk jelképes, 20 ezer forint. A sajátos hangulatú alkotásokat keretben kapják meg a tulajdonosok, olyan tanúsítvánnyal, amely igazolja az egypéldányos, egyedi művet, illetve azt, hogy a jótékony vásárlással a mindszentpusztai autistaotthon működését, a kiemelten közhasznú, Mit Tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítványt segítették.

Licitálni a licit@kisalfold.hu drótpostacímen lehet.

A jótékonysági árverés aktuális állása a www.kisalfold.hu oldalakon követhető nyomon.


Kiállítás, koncert

Dani képeiből – az Első Győri Lions Club és a Kisalföld támogatásával – kiállítást rendeznek, amelyhez április 20-án este 7 órakor jótékonysági koncert is kapcsolódik a Széchenyi-egyetem hangversenytermében, az egykori zsinagógában. A két rendezvény bevételével a szervezők szintén az otthon működését segítik. Jegyek Molnár Gábornál, a Lions klub titkáránál kaphatók. Bővebb információval a 30/267-0710-es vagy a 70/409-2974-es mobilszámon szolgálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon győri kapcsolatai

Győr - Bajnai Gordon, Magyarország miniszterelnöke 2000-től gyakori vendég volt a megyeszékhelyen.… Tovább olvasom