Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Jótékony képek az otthonért

Győr - A jövőt az autisták komplex ellátása jelentené, ám minden forintért megküzdenek az autistaotthont életre hívó alapítvány munkatársai Mindszentpusztán. Takács Dániel képeit sokan megnézték a világhálón, s a színes rajzokból szervezett licit is eredményesnek mondható, némiképp enyhít a civil szervezet által fenntartott intézmény anyagi gondjain.
Április végéig licitálhatott bárki Takács Dániel, a mindszentpusztai autistaotthon lakójának képeire, amelyekből a közelmúltban jótékony koncerttel egybekötött kiállítás is nyílt. Akik felajánlással éltek, bizonyára nem bánták, hisz a családias jelleggel megszervezett képátadáson jelen volt Dani, a képek alkotója is. Róla mondták gondozói, hogy a rajz, a festés kivételes foglalatosságot jelent a Gyálról idekerült fiú életében, s a színek hűen tükrözik lelkiállapotát. Kovács Barnabás, a Komszol kft. ügyvezető igazgatója az Apróságok című zsírkrétarajzra licitált, az irodájában már megvan a helye, emígy emlékezteti őt Danira, s arra is, hogy egy esetleges nyílt napon meglátogatja őt. Két képet is választott a Szilárd Bt., ám a Halakra többet ígért a Simonand Templart Kft. Kocsis Róbert a Security Patent nevében ígérte egy kép árát, Tóth Gyula pedig az NTK Elektronikai és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjeként jótékonykodott. Mint mondta, mindenképpen segítették volna az otthont, s erre a képárverés kitűnő alkalmat teremtett. Dr. Szabó Antal a Kaiser Food Kft. nevében vette át Dani Növényvilág című rajzát, Kovácsné Lengyel Mónika pedig a győri Gézengúz-ház vezetőjeként segített, mint mondta, maximálisan átérzi a fenntartók gondjait.


Egy százalék

A Kisalföld figyelemmel kíséri az összefogással kialakított mindszentpusztai autistaotthon működését. A személyi jövedelemadó egy százalékával bárki segíthet, az autistaotthon számlaszáma: K&H Bank, 10200249-33074865-00000000, adószáma: 18510425-2-08
Szerda délután aki tehette, az autistaotthon tanúsítványának kíséretében átvehette licitált képét, Takács Dániel (középen) rajzait a Kisalföld-sajtóházban. Felvételünkön: Tóth Gyula (NTK Kft.), Szigethy Lászlóné alapítványi elnök, Kovács Barnabás (Komszol kft.), dr. Szabó Antal (Kaiser Food), dr. Zakár Andrásné otthonvezető, dr. Demetrovics Szilárd (Szilárd Bt.) és Kovácsné Lengyel Mónika (Gézengúz Alapítvány). Fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. május 14. 19:06
    „Mint ha,már érdeklődtem volna, hogy a többi elvtárs hol maradt a fotóról? Hisz az autista otthon megnyitásakor ott vigyorogtak a szerencsétlennek mellett. Később meg nem maradt pénz a támogatásukra! Majd éhen vesztek a kecskék és a nyulak is! Pedig úgy tudom az elesettek védőszentje volt a pénzosztó e megyében e helyekre!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntes segítőket képeztek

Nyugat-Dunántúl - A leépítésre kerülőket közvetlenül, már munkahelyükön, lakókörnyezetükben, baráti… Tovább olvasom