Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Jótékony céllal a Baráti Összefogás Napján

Győrújbarát - Úgy tűnik, elült a vihar a győrújbaráti képviselő-testületben, a hétvégi falunapon aki ott volt, bizonyára nem bánta.

Győrújbaráton többféle program közül kedvükre választhattak a helybéliek és a településre látogatók a Baráti Összefogás Napján.

Ma már történelemnek számít, hogy harmincnyolc éve, 1969. július 1-jén egyesült Kis- és Nagybarát, s e jeles döntés emlékét ma is az egység napjaként tartják számon. Hétvégén civilek, baráti egyesületek és a testvérfalvak képviselői főztek és kínálták ízes egytálételeiket, süteményeiket. A baráti vendéglátásban a szervezők a legkisebbekre is gondoltak többek között légvárral, logikai és ügyességi játékokkal, bringás versennyel.

A helyi művelődési házban az évekkel ezelőtt Afganisztánban szolgáló dr. Pellek Sándor sebész fotóiból nyílt kiállítás. Az 5400 fős település láthatóan szépül, folyamatosan fejlődik, és Győrből is egyre többen szeretnének itt telket vagy éppen házat venni. Juhászné Árpási Irma, Győrújbarát polgármestere elmondta, ebben a globalizált világban rendkívül fontosnak tartják, hogy a barátiak igazi otthonra találjanak, az innen elszármazottak pedig mindig jó érzésekkel térjenek haza.

A községben szerencsére az óvoda bővítése okoz jelenleg gondot és a nagy múltú tájházat is szeretnék felújítani. Utóbbihoz a Csobolyó és az itt vendégeskedő lengyel Pilsko néptáncegyüttes tagjai is hozzájárultak azzal, hogy a XIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál nagyszabású gálájának belépőiből felajánlással éltek. A kis és nagyobb táncosok – mint mindig – most is elvarázsolták a közönséget, ezúttal nemcsak a színpadon, de a baráti főzőcske során, az ízek világában is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenezren a Győri Nyár nyitányán

Győr - A Győri Nyár 42 éves történetében még csak hasonló méretű tömeget sem láthatott a város a nyitórendezvényen. A megszokott tízezer helyett körülbelül ötvenezren voltak péntek este a Dunakapu téren, az érdeklődés elsősorban az Omega együttesnek szólt. Tovább olvasom