Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Jótékony balettest a gyermekekért

A Győri Balett és a lakosság összefogásáról szól a november 12-i színházi este, amelynek keretében a kolontári és a devecseri iszapömlés károsultjainak, közte is a gyerekeknek segítenek a táncosok. Az együttes a II János Pál pápától kapott emlékérmet is árverezésre bocsátja.
A művészvilág már megmutatta az idei árvíz kapcsán, milyen sokat tud segíteni, ám akkor talán Kiss János, a Győri Balett igazgatója sem sejtette, hogy ilyen hamar újabb jótékony est megszervezésén kell gondolkodniuk. Bőny és Mezőörs után most a kolontáriaknak és a devecserieknek nélkülözhetetlen a gyors segítség és a táncosok egy teljes est, a Queen bevételével, mintegy kétmillió forinttal segítenének a károsultakon.

Kiss János igazgató elmondta, öröm számukra, hogy a jótékony program fővédnökségét Schmittné Makrai Katalin, a köztársasági elnök felesége, míg a védnökséget Borkai Zsolt polgármester vállalta.

"Több támogatónk is van, s már a napokban is több cég és magánember is érdeklődött, hogyan tudnának segíteni. A november 12-i estünkre mindenkit várunk, a jegyek egységes, ötezer forintos áron már keddtől kaphatóak lesznek, de e-mailen is fogadjuk a helyfoglalást."

Fotó: Harcsás Judit
Kiss János a felajánlott relikviával. Fotó: Harcsás Judit


A táncosok szeretnék, ha a gyerekek mielőbb újra óvodába és iskolába járhatnának, épp ezért remélik, mind a hazai, mind pedig a nemzetközi művészvilág csatlakozik kezdeményezésükhöz, mint ahogy ezt már többen megtették.

"Rettenetes, amit át kellett élniük ezeknek az embereknek, mi a Juhász családnak külön is szeretnénk segíteni, ahol a megsérült szülők a kisebbik gyermeküket elveszítették, a kislányukat pedig jelenleg az ajkai kórházban áplják."

A Győri Balett tagjai a számukra legértékesebbnek tartott relikviájukat, a II. János Pál pápa által adományozott emlékérmet is felajánlják az iszapkatasztrófát elszenvedett gyermekek körülményeinek jobbítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri közgyűlés: Fidesz-KDNP-s képviselő a három alpolgármester

Somogyi Tivadar, Simon Róbert Balázs, Ottófi Rudolf - ők az alpolgármesterek. Havi bruttó 560 ezer… Tovább olvasom