Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Jótékony bál a kórházért

Több mint félmillió forint gyűlt össze a megyei kórház számára a győri  lokálpatrióták báli találkozójukon.
Több mint félmillió forint gyűlt össze a megyei kórház gyermekaneszteziológiai és intenzív terápiás osztálya számára a győri vendéglátás szokásos farsangi seregszemléjén. A lokálpatrióták báli találkozójukon a jótékony cél megvalósítása mellett bál szépét választottak.


Új díszlettel, két zenekarral és a szokásosnál több nagy értékű tombolaajándékkal emelték a szervezők a szombaton megtartott hatodik győri lokálpatrióta-bál rangját. A régi idők farsangi hagyományait nem csak az Albatrosz együttes táncosai és a jelmezes hoszteszek elevenítették fel. A múlt század eleji tradíciók továbbéltetését jelentette az is, hogy ezúttal is megválasztották a bál szépét. Idén a korona Schreiner Katalin fejére került. Udvarhölgyei Jagodits Rita és Barabás Genovéva.

Ezen a megyeszékhelyen már szokásosnak számító szórakoztató esten a győri egyetemi csarnokban öt étterem kínálta válogatott finomságait. Kóstolhattak a vendégek ánizsmagszószos lazacfilét, mézes-rozmaringos kacsamellet is.

– Először jöttünk el párommal a lokálpatrióta-bálba, de eddig is csak kisebb gyermekeink gondozása tartott vissza minket. Szeretünk bálozni és mivel itt tanultam, dolgozom ebben a városban, lelkes lokálpatriótának is tartom magam. Nagy várakozással készültünk erre a szórakoztató rendezvényre, amelynek fontos része a nemes cél, a jótékony adakozás. Aki eljött, az szerintem megengedheti magának, hogy támogassa a rászorulókat – mondta Horváth Péter.

Egy másik vendég, aki nyilatkozott lapunknak, viszont már visszatérő bálozóként beszélhetett a lokálpatrióták vidám találkozójáról. Ferenczy Tamás a kezdetek óta tanúja a rendezvény fejlődésének. A jótékonyság nála a belépők megvásárlásában és festményeinek felajánlásában nyilvánult meg. Egyébként őt mind a hat alkalommal a lokálpatrióta-érzület és a remek étkek csábították a mulatozók közé. Úgy véli, ez a város egyik legnagyobb bálja és az egyik legszebb rendezvénye.
– Külsőségekben az idei a legjobb lokálpatrióta-bál, a dekoráció fejlődést jelez, igazán elegáns lett – tette hozzá a festőművész véleményéhez felesége, Litkei Erika.

Balogh József polgármester köszöntő szavaiban arról beszélt, hogyan színesíti a programkínálatban és szellemiségben is gazdag helyi báli palettát ez a rendezvény a közösségteremtő erejével.
A Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, Pető István a bál főrendezője, aki már negyvenöt éve dolgozik a szakmában. Mint elmondta: kettős cél vezéreli. Egyrészt az a szakmai kihívás, amit öt étterem közös megjelenése jelent. A nemes versengés ugyanis szerinte nemes érdekeket szolgál. Másrészt a jótékonyság. Úgy véli, manapság sok helyen elkél a segítség.

Ezek az alapelvek a lokálpatrióta-bál létrejötte óta nem változtak. A dizájn megújulását elmondása szerint az tette szükségszerűvé, hogy a megyeszékhelyen két másik szórakoztató est, nagyrendezvény nőtt fel az utóbbi években, a Presztízs-gála és a Médiabál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leierék vevők a laktanyára?

A Frigyes-laktanya szappanoperája a sokadik részénél tart, csakhogy a történet semmivel sem jutott előbbre: ugyanott tartunk most is, mint fél, sőt, tizenöt éve. Újabb szereplővel bővült a sorozat, a Leier-csoport ugyanis feltűnt a színen – értesült a Kisalföld. Tovább olvasom