Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Jótékony adventi akciónk: ajándékozz számítógépet karácsonyra!

Csak otthon porosodik a már nem használt számítógépe? Karácsonyi ajándékot szeretne adni rászorulóknak? Ha igen, ajánlja fel működőképes PC-jét a kisalfold.hu jótékonysági akciójában!


Bár a mai tizenévesek már egy teljesen számítógépekkel átszőtt világban nőttek fel, sajnos, még mindig rengeteg olyan háztartásról tudunk, ahol nincsen PC.

A kisalfold.hu karácsonyi jótékonysági akciójában olvasóinknak most lehetőségük van segíteni azokon, akiknek nincs PC-jük.

Az akcióban partnereink: Mod Számítástechnikai Kft. és a Matias Étterem.


Design: Koncz Szabolcs.
Design: Koncz Szabolcs.


Mit kell tennem, ha nem használt, de működőképes számítógépem van, s szívesen elajándékoznám karácsonyra?

Amennyiben portálunk látogatói rendelkeznek olyan komplett PC konfigurációval – azaz monitor és billentyűzet is tartozik a géphez –, mely hosszú ideje otthon porosodik, de még minden további nélkül bevethető állapotban van – most karácsonyra elajándékozhatják rászoruló családoknak!

A felajánlott számítógépeknek természetesen nem kell csúcstechnikát képviselniük, annyi kérésünk akad csupán, hogy adott gép képes legyen az internetre csatlakozni.

Rendszerminimumnak tekintsük a hálózati kártyát, legalább 1,2 GHz-es processzort, 256 megabyte memóriával és 20 GB merevlemezzel. 

Ha olvasóink közül bárki hasonló felszereltségű számítógéppel bír, akkor két úton léphet a jótékony örömszerzés útjára.

Egyrészt ha a felajánló megad nekünk egy konkrét lakcímet és időpontot.

Jelentkezni az "online@kisalfold.hu" címen lehet, a tárgyban kérjük feltüntetni: "ajándékozz számítógépet!".

Ebben az esetben hamarosan mi "közvetítünk" egy számítógép híján lévő, rászoruló családot, aki átveszi a PC-t.

Ennél a lehetőségnél kérjük a jószívű felajánlókat, figyeljenek arra, hogy a komplett konfiguráció működőképes legyen, s e-mailükben tüntessenek fel egy telefonos elérhetőséget is!

Amennyiben használható számítógépet ajándékozna, de a PC műszaki átfésülésre szorul

Abban az esetben, ha úgy vélik, hogy az ajándékozásra szánt számítógép használható állapotban van, de ráférne egy alapos átvizsgálás, akkor a következő teendő.

A Baross úton a Matias Étterem teraszán december 18-ig lehet leadni azokat a gépeket, melyek ugyan használhatóak, de nem árt nekik egy kis műszaki szemle.

A Matias teraszán a kisalfold.hu arca, Stefanits Franciska és szépségversenyünk két további döntőse, Németh Annamária és Szabó Anita veszi át a jó célra szánt számítógépeket.

A lányok a következő időpontokban (dec. 16. és 17.) 16 órától 18 óráig várják a felajánlókat a győri sétálóutcán.

A Matias teraszán leadott PC-eket a Mod szakemberei vizsgálják majd át.

Mit kell tennem, ha szeretnék kapni karácsonyra egy használt számítógépet?

Amennyiben olvasóink közül bárki úgy érzi, hogy nagyon szeretne már kipróbálni egy számítógépet, de erre nincs lehetősége, akkor írjon levelet nekünk.

Idősotthonok, gyermekotthonok, kisegítő intézmények természetesen jelentkezhetnek akciónkra, de arra felhívjuk figyelmüket, hogy intézményekként 1-2 számítógépnél többet nem tudunk biztosítani számukra.

Levelüket a következő címre postázzák:

9002 Győr, Pf. 28.

kisalfold.hu szerkesztősége

Jelige: "Számítógépet kapok karácsonyra!"


Levelükben kérjük, mindenképpen tüntessék fel a telefonos elérhetőségüket!

Amennyiben a családban bárkinek (unoka, unokatestvér, sógor, stb.) van internetes elérhetősége, minden további nélkül lehet jelentkezni e-mailen is az "online@kisalfold.hu" címen a jelige feltüntetésével.

Hogyan kaphatom meg a számítógépet?

Olvasóink a következőképpen juthatnak a felajánlott számítógépekhez: a megadott telefonszámon felhívjuk Önöket, s egyeztetést követően vagy felajánlónk lakásán, vagy a Kisalföld szerkesztőségeiben vehetik át a PC-t.


A Kisalföld szerkesztőségének címei:

Győr, Újlak u. 4/A.

Sopron, Frankenburg u. 2/A.

Mosonmagyaróvár, Régi vámház tér 14.

Csorna, Szent István tér 18.
  


Olvasóink írták

 • 12. egyolvasó 2009. december 19. 22:16
  „Miért kevés a 256 MB? Elfut azon az XP. Három évvel ezelőtt az egyetemen én is egy P3-as (667 Mhz, 256 MB RAM) gépet használtam. Amire nekem kellett, arra tökéletes volt. Még DVD-t is tudtam vele írni, igaz kicsit lassabban ment az átlagosnál.(Igaz a következő nyáron én is selejteztem, mert a nyarat végigdolgozva tudtam venni egy laptopot) Pont idén nyáron szedtem elő a szekrényből és még két üzemmentes év után is tökéletesen működik. Odaajándékoztam az unokahúgomnak, hogy ne a családi gépet amortizálja.”
 • 11. knifemaster 2009. december 19. 12:13
  „8.
  Linux vagy egyéb ingyenes disztri.

  Mellesleg ez a dolog már évek óta működik,ők legózzák össze a felajánlott alkatrészekből.
  http://felajanlasok.hu/index.php”
 • 10. Mankapunka 2009. december 18. 16:46
  „256 Megabyte memória nagyon kevés a nethez,mert alapból az Xp 130-at használ.2 éve volt 4 ezer forint 1 512-es memória.Ez olyan mint a kocsiknál a súly,lóerő arány.”
 • 9. Prompt 2009. december 12. 16:05
  „Vihetnétek be néhány hálókártyát (vagy 1500-2000 forintot rá), ha ennyire semmiségnek tartjátok :) De igaz, hogy nem az a legdrágább a gépben és könnyen pótolható viszonylag.
  Amúgy anyám egy 500 mhz-es laptoppal netezik, szóval szerintem inkább a proci órajelét túlozták el, ha már valamit.”
 • 8. szb 2009. december 10. 23:10
  „Oprendszer?”
 • 7. FB 2009. december 10. 19:46
  „Azért nekem van olyan gépem, ami max. 56k-s modemet tudna kezelni:) Persze sztem irodai gépnek lenne csak jó, mert már 12 éves....”
 • 6. egyolvasó 2009. december 10. 18:10
  „Tisztelt Kisalföld! Nem akarok kötekedni, de gondolom az 1,2 MHz az 1,2 GHz akar lenni. Amúgy nagyon jó ötletnek tartom ezt az akciót, amely a rászorulók megsegítése mellett még a környezet védelmét is elősegíti. Sok üzemképes gép a szeméttelep (jobb esetben feldolgozó üzem) helyett más otthonokba kerülhetnek, ahol akár több évig is működhetnek még. Amúgy a legtöbb, a kritériumoknak megfelelő gép alaplapján már gyárilag van hálókártya, de ha mégse, könnyen pótolható egy kb. 1500 Forintos hálókártya megvásárlásával.”
 • 5. kikelet_ 2009. december 10. 18:06
  „#4: Szerintem is hiba volt beleírni. Ha nem lenne csatlakoztatható, akkor is kb. 1500-2000Ft-ba kerül egy Ethernet kártya.”
 • 4. bali0707 2009. december 10. 10:14
  „Tisztelt Olvasónk,
  nem kötelező előfizetni az internetre, erről szó nincs. A cikkünkben azért írtuk, hogy képes legyen adott gép csatlakozni a világhálóra, mert ennek gyakorlati lehetőségét nem szeretnénk elvenni a családoktól.
  Üdvözlettel,
  Szeghalmi Balázs”
 • 3. igazságmondó 2009. december 10. 08:52
  „Jó ötlet, de ha valaki anyagi gondok miatt nem tud számítógépet venni, miért kiködés, hogy legyen képes az internetre való kapcsolásra ? Miből fizeti elő az internetet ?”
 • 2. arrabonem 2009. december 10. 08:06
  „Én ezt már spontán megtettem a régi géppel, de az ötlet jó. Hajrá!”
 • 1. demeter 2009. december 10. 06:22
  „ilyen dolgoktól kezdem érezni, hogy közeledik a karácsony ... :))”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes együttműködés

– Megvalósulhat az elképzelés, hogy a régió járműipari kompetenciaközponttá váljék –… Tovább olvasom