Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Jordán Tamás szülei: Isten ajándéka a 70 év

Hetven évvel ezelőtt Apor Vilmos püspök áldotta meg Jordán László és Valló Sarolta házasságát a győri székesegyházban. A kegyelmi lakodalomként emlegetett jubileumra hálaadó szentmisével emlékezett az idős házaspár.

A nem mindennapi ünnepségen közel százan vettek részt, a népes családon kívül barátok, tisztelők és ismerősök, köztük a Jordán László által alapított Győr Barátainak Köre tagjai is.


A jubiláló pár meghatottan állt hetven év után újra oltár elé, hogy Urr Zsolt Ipoly ciszterci plébános előtt – egykori életszövetségüket megerősítve – ismét felhúzzák egymás ujjára a gyűrűt.

– Isten ajándékának tartottam már a találkozásunkat is, azt pedig igazi kegyelemnek, hogy hetven évet együtt élhettünk, pedig a boldogság mellett a huszadik század szinte minden nehézségében részünk volt.

Már diákkorunkban vonzódtunk egymáshoz, amiből aztán szerelem lett, ami hosszú és áldott életünk során szerelmes szeretetté alakult – említette lapunknak Jordán László.

– Az is különleges ajándék a sorstól, hogy az azóta már boldoggá avatott vértanú püspök, Apor Vilmos adott össze bennünket negyvenkettő április tizenegyedikén.

Esküvőnkön életre szóló lelki útravalót kaptunk tőle. Többek között ezt mondta: "Boldog az a családi fészek, melyben Isten kezét engedelmesen fogják, boldog az az otthon, melyben gyermekek mosolya az égnek mosolyát varázsolja a földre."

Majd mikor kikísért bennünket a székesegyház elé, kedves mosollyal ránk tekintett és így szólt: "Tudjátok, ha ez a szeretet megmarad köztetek, akkor nagyon boldog lesz a házasságotok." Ha az eltelt hetven évre gondolok, minden együtt töltött óra az ő szavait igazolja.

Életük sorsfordító napjaként idézte fel Jordán László 1944. április 13-át, amikor a győri bombázásban tizenöt perc alatt szinte mindenük odaveszett.

– Már első két gyermekünk, Tamás és László akkor megszületett, ezért a jobb megélhetés reményében fájó szívvel, de úgy döntöttünk, hogy Budapestre költözünk.

Megjegyzem: mindennek ellenére ma is testestül-lelkestül győrinek érezzük magunkat. Időközben újabb három csemetével – Katalinnal, Péterrel és Máriával – gyarapodott a család, és volt idő, mikor megismertük a nélkülözést is, de ez még erősebbre fonta közöttünk a szálakat. Hálát adunk a Teremtőnek a megpróbáltatásokért, mert megtanított bennünket és gyermekeinket is arra, hogy a nehézségeket derűvel fogadjuk el, miként arra is, hogy igényeinket mindenkor a körülményekhez igazítsuk, mert bizony előfordult, hogy csak héjában sült krumpli került vacsorára.

A feleségemnek köszönhetem életem gazdag lelkiségét, a harmonikus családi otthon boldogságát, mindennapi munkáimhoz az erőt és a lelkesítő szellemi késztetést. No és életünk lényegét, öt gyermekünket.

Jordán László boldogan említette, hogy mennyire büszke gyermekeire, akik hűséggel kamatoztatták azt a talentumot, azt a szellemi-lelki muníciót, amit kaptak. Büszke rájuk amiatt is, hogy vállalták a gyermekáldást, így szombaton többek között tizennégy unokával és tizennyolc dédunokával örvendezhettek a jeles jubileumnak.

Olvasóink írták

  • 1. SzalavicznéCsalaIda 2012. április 17. 11:19
    „Isten éltesse a kedves Házaspárt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Győrben

Győr. Győri kirendeltség és szolgáltató központ (ügyintézés helye: 9024 Győr, Bartók Béla út 2.,… Tovább olvasom