Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Jordán László: ˝A gyárvárosiak ma is földijeim˝

A gyárvárosi iskola 100 éves. Jordán László a jubileumát ünneplő egykori alma materének vendége volt.

˝Büszke vagyok arra, hogy a gyárvárosi iskola az alma materem, a gyárvárosiakat ma is a földijeimnek tekintem˝ – fogalmazott dr. Jordán László, a Győr Barátainak Köre elnöke a 100 éves jubileumát ünneplő gyárvárosi iskola megemlékezésén.

Vastaps fogadta az egykori tanítvány, az 1928-ban végzett dr. Jordán László szavait, akit két fia: Péter és Tamás is elkísért. Jordán Tamás Kossuth- és Jászai-díjas színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója – édesapja szerkesztési instrukcióival – több, az iskolához, a tanulás öröméhez kapcsolódó verssel is megörvendeztette a több száz fős hallgatóságot.

Kivételes emlékeket idézett fel a kedvünkért a baráti kör vezetője – azt az időszakot is, amikor még édesapja lobbizott a győri egyetemért, ám a campus az akkori időben Pécsre került, s ez mekkora hiba volt. A későbbi időszak azonban a győri egyetemet szorgalmazókat igazolta, azokat, akik – lokálpatriotizmusukkal és kitartó akaratukkal – éltek a lehetőséggel és meg is megvalósították azt.

 

A későbbi időszak a győri egyetemet szorgalmazókat igazolta, akik kitartó akaratukkal éltek a lehetőséggel - mondta dr. Jordán László.

˝Sokra tartottam a jelenlegi rektor, dr. Szekeres Tamás és Balogh József tanácselnök, majd polgármester törekvését, akik soha nem adták föl az elképzelésüket, és Győr mára egyetemi várossá lett.˝

Jordán László a Győrt érintő szinte minden kérdésben otthon van: a fővárosban is előfizetője maradt a Kisalföldnek és minden elfogultság nélkül büszke arra, milyen szerethető, olykor meg kritikai hangvételű írások látnak napvilágot a lapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazzon a Győri Nyár Legfinomabb Fagyijára!

Tizenkét fagyizó, 12 fagylalt, 12 íz: vajon melyik lesz a Győri Nyár Legfinomabb Fagylaltja?… Tovább olvasom