Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Jön az utolsó vasárnap a Tescóban: milyen akciókkal várják a vásárlókat az üzletláncok?

Március 8-án utoljára nyithatnak ki hagyományos módon a nagyobb üzletláncok. Az egyik hálózat "Viszlát vasárnap! Helló kuponok!" szlogennel búcsúzik a vasárnapi nyitva tartástól. Szavazás.


Az utóbbi hónapok egyik legfontosabb országos témája, a vasárnapi nyitva tartás, bocsánat, zárva tartás hamarosan debütál a mindennapokban.

Olyannyira így van ez, hogy most vasárnap, március 8-án tarthatnak utoljára nyitva a nagyobb üzletek úgy, ahogy az elmúlt húsz évben megszoktuk. Utána a március 15-i ifjakra emlékezünk, majd debütál a rengeteget vitatott törvény.

Nos, ennek tükrében a kisalfold.hu összegyűjtötte, milyen akciókkal készülnek - készülnek-e egyáltalán? - búcsúztatni a vasárnapi vásárlást a nagyobb üzletláncok.


Nem tud lemondani a vasárnapi vásárlásról? Ide kattintva tekinthetik meg folyamatosan frissülő bolttérképünket a kisebb üzletekről! Itt és itt pedig a vasárnapi zárva tartásról olvashatnak sok-sok cikket!

Tesco: Viszlát vasárnap! Helló kuponok! 

A legütősebben - egyszersmind legügyesebben - a Tesco látta meg a lehetőséget az utolsó vasárnapban. "Viszlát vasárnap! Helló kuponok! címmel még kampányt is épített március 8-ra az angol tulajdonú multi.

"Az érdeklődők a március 5-én megjelenő akciós újságból, az áruházakba március 6-án kiszállított kuponfüzetekből, újságból kivágva, illetve a hírlevélként kiküldött verziót kinyomtatva juthatnak a kuponokhoz. Az akció ideje alatt, azaz március 8-án többféle kupon lesz elérhető: hipermarketeinkben minden bor és F&F ruházati termék 20 százalék, minden vágott virág 25 százalék, minden könyv, serpenyő, szoftver és Swarowski Elements ezüst ékszer 30 százalék, a Strauss 1600W-os fűnyíró 33 százalék, a Black&Decker PW1300TD típusú magasnyomású mosó 40 százalék kedvezménnyel vásárolható meg a kuponok felhasználásával.

Angry Birds Star Wars plüssfigurák 200 forinttal, minden Samsung és LG televízió 5000 forinttal olcsóbban vihető haza. Minden, ezen a napon használt Clubcard kártya után extra 100 Clubcard pontjóváírással jutalmazzuk hűséges vásárlóinkat, amennyiben az adott kupont a kasszánál beváltják. Áruházaink eltérő készlete miatt szupermarketeinkben kizárólag a borokra, a plüssfigurákra és az extra Clubcard pontokra vonatkozó kuponok válthatóak be" - közölte érdeklődésünkre Varga Eszter, Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs szakértője.


Ha fogadnunk kell, akkor most vasárnap lesznek tömegjelenetek a győri nagy Tesco parkolójában! Fotó: Mészáros Mátyás
Ha fogadnunk kell, akkor most vasárnap lesznek tömegjelenetek a győri nagy Tesco parkolójában! Fotó: Mészáros Mátyás


Egyelőre nem tudni, változhat-e a győri és soproni Tesco-járatok menetrendje

Arra a kérdésünkre, hogy a vasárnap megszűnő győri, soproni Tesco-járatok menetrendjét sűrítik-e a hét többi napján, egyelőre nem tudott konkrét választ adni a Tesco kommunikációs osztálya.

Spar: nem kommunikálják az utolsó vasárnapot, de elég sok akcióval előrukkoltak

A Spar nem használja kommunikációjában direkt módon az utolsó klasszikus vasárnapi nyitva tartást, de a holland központú lánc szintén rengeteg akcióval készül a hétvégére.

"Március 8-án, ahogy azt vásárlóink már megszokhatták, a péntek-szombat-vasárnapra érvényes Hétvégi Szuperakciókkal várjuk az áruházainkba betérőket. Ezen felül a már megszokott heti akciók is elérhetőek lesznek természetesen, melyekkel kapcsolatosan hivatalos oldalunk nyújt mindig naprakész tájékoztatást" - tudtuk meg Maczelka Márktól, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetőjétől.

Elnézve a Spar aktuális akciós újságjait, náluk is meglehetősen sok termékhez lehet olcsóbban jutni most hétvégén, s ez aligha írható a véletlen számlájára.Az egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével áruházanként eltérő napokon fog élni a Spar

Arra a felvetésünkre, hogy a Spar eldöntötte-e már, miszerint az idei évben mikor kívánnak élni az egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével, Maczelka Márk úgy válaszolt: az egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével áruházanként eltérő napokon fogunk élni.

Azokon a településeken, ahol több üzletegységgel is jelen van a SPAR, minden áruházunk más és más vasárnapon lesz nyitva, így is szolgálva az adott településen élő vásárlók kényelmét".

CBA: van, ahol lesz akció, de általánosságban mindez nem valószínű 

Következzen a CBA. "A franchise partnerek saját hatáskörben dönthetik el, készülnek-e bármilyen akcióra március 8-án" - mondta Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója.

A kisafold.hu munkatársa a hét közepén a kismegyeri CBA-ban semmi jelét nem tapasztalta annak, hogy az üzletben bármilyen különleges akciót szerveznének március 8-ra.

"A hálózatunkban a partnerek maguk dönthetik el, mikor veszik igénybe az egyszeri vasárnapi nyitva tartási lehetőséget. Egységes szabályozást e téren nem vezetünk be.

Az üzlet elhelyezkedése és egyéb tulajdonoságai is befolyásolják, mikor érdemes kihasználnia az egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségét adott évben" - zárta szavait Fodor Attila.

A Lidl már a húsvétra koncentrál, míg az Aldi több ütős akcióját március 8-ra tartogatja 

Végezetül, ejtsünk szót a két német tulajdonú láncról, a Lidlről és az Aldiról. Az akciós újságjaikban nem emelik ki az utolsó hagyományos vasárnapi nyitva tartást. A Lidl már most a húsvétra fókuszál, ami attól érdekes, hogy április 5-ig még egy hónap hátra van. Igaz, a legfrissebb akciós újságjuk címlapján külön hangsúlyozzák: országszerte számos üzletük meghosszabbított nyitva tartással (7-21 óráig) várja a vásárlókat március 1-től.

Az Aldi pedig úgy int búcsút a vasárnapi nyitva tartásnak, hogy több ütős akciójuk is március 8-án indul. Persze, ha nem most, akkor mikor? Az utolsó vasárnapi hajó két nap múlva elmegy.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közeleg az év első virágos ünnepe: mi már most köszöntjük a hölgyeket! - képriport

Egy csokorra való, remek virágos képet gyűjtöttünk össze a közelgő Nőnap alkalmából. Tovább olvasom