Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Jön a víz: lezárták a rakparti utat Győrben - videó

A kisalfold.hu információi szerint a Győri Útkezelő Szervezet a rakparti út lezárása mellett döntött a Mosoni-Duna áradása miatt szombat reggel. A CITY-buszok terelőúton közlekednek.


Szombat, 9.48

Győr: CITY-buszok terelése szombat reggeltől

A Mosoni-Duna vízállásának emelkedése miatt 2013. június 1-jén – szombaton – reggel 8.30 órától kezdődően a Móricz Zsigmond rakpart alsó szakasza lezárásra kerül, ezért a CITY jelzésű autóbuszjáratok terelőúton, mindkét irányban a Széchenyi hídon át közlekednek.

A Kálóczy térről induló autóbuszok nem érintik a Dunakapu tér, a Dunapart Rezidencia és a Vas Gereben utca P+R megállóhelyeket, viszont megállnak a Rónay Jácint utca, a Szövetség utca és a Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeken.

A Schwarzenberg utcától a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyig az autóbuszok útvonala változatlan.

A 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyet követően az autóbuszok nem érintik a Vas Gereben utca P+R, a Dunapart Rezidencia, a Dunakapu tér és a Rónay Jácint utca megállóhelyeket, viszont megállnak a Bácsai út, Kertész utca, valamint a Szövetség utca megállóhelyeken, majd menetrend szerint a Széchenyi István Egyetemnél és a Kálóczy téren.

Szerdai és szombati napokon az autóbuszok továbbra is mindkét irányban betérnek a városréti piachoz - olvasható a Kisalföld Volán Zrt. honlapján.

Péntek, 12.54

A Duna és mellékfolyóinak áradása miatt Győrben, a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót  június 1-én 12 órakor lezárják.

A vízügytől kapott információk szerint ezen időpont után a Rába rövidesen kilép a medréből.

A Duna és mellékfolyóinak áradása miatt Győrben, a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót  június 1-én 12 órakor lezárják. A szolgáltató kéri az ott parkoló járművek vezetőit, hogy autóik biztonsága érdekében legkésőbb június 1-én déli 12 óráig hagyják el a területet.

Parkolási alternatívaként a városi parkolóházakat ajánlják.

Az árhullám levonulását és a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően a GYŐR-SZOL Zrt. a parkolót ismét megnyitja - közölte a GYŐR-SZOL Zrt.

Videó: OxygenKorábban:

- Figyeljük a víz magasságát, amikor eléri a 400 centiméter körüli értéket, megkezdjük a zárást, várhatóan szombaton - mondta a szóvivő. - A Kossuth hídon a gyalogos és kerékpáros forgalom zavartalan marad. Autóval is járható lesz, de nem az átmenő forgalom számára, csak Révfalu felől lehet majd felhajtani rá a Káptalan dombra.

Fontos információ, hogy a híd melletti parkolót szombaton ne használják az autósok, mert elöntheti a víz. Addig azoknak is el kell hagyniuk, akik jelenleg ott állították le járműveiket. Ha kell, a rendőrség rendszám alapján azonosítja be a tulajdonosokat, így próbálják meg elérni őket. Az útkezelők a hajó tulajdonosával is beszéltek, az általa bérelt parkolóhelyek zárásáról neki kell gondoskodnia. A hajót a zárás ideje alatt gyalogosan, a várfal lépcsőjén illetve egy pontonhídon keresztül lehet megközelíteni. A cytibuszok a korlátozás alatt terelőúton közlekednek.

- Az árhullám szintje akár meg is haladhatja a januári szintet, amikor a 600 méter hosszú rakparti út 2011 őszi átadása óta először volt szükség zárásra. Ebben az esetben valószínűleg hétfőn is fenn kell tartani a korlátozást. Ugyanígy az is előfordulhat, hogy a víz magassága nem éri el közlekedés szempontjából kritikus mértéket és nem kell elrendelni a zárást.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. Valaki 2013. június 04. 19:03
  „Magasítani kéne a betonvédművet!”
 • 84. DON 2013. június 04. 10:52
  „79. Sziget 2013.06.03. 08:26
  Annak a makettnek az a lényege, hogy van alternatív útvonal az akkora árvizek esetére, mint a mostani. A kisebb árhullámokat pedig az árvízvédelmi fal fogja fel. A jelenlegi utat még egy egészségesebb folyóba pisálás is elönti. A város által tervezett rendezvénytér és a mélygarázs nem szól alternatív útvonalról. Ott csak erre a kacsavonultatóra számítanak, meg arra, hogy a jónép majd kerül. Ilyen egyszerű!

  82. oxana 2013.06.03. 19:42
  Az, hogy a média által gerjesztett műbalhé nincs ínyemre, az nem azt jelenti, hogy nem készülök az árra. Látom, rákattantál erre a zokni témára,<moderálva>. Nem hisztériát kell kelteni, a facebookon elsőként majrézni, hogy jön a víz, hanem szépen felkeresni a vízügyeseket és megkérdezni, hogy segíthetek-e. Nem az a hős, aki percenként posztol a közösségi oldalakon, hogy ekkora a víz, vazze, hanem az, aki csendben teszi a dolgát.”
 • 83. Pikulics 2013. június 03. 19:50
  „Éljen a Kisalföld cenzura!
  Már az is szitokszó, ha azt irom "képviselötestület".
  És én marha, még elöfizetö vagyok!”
 • 82. oxana 2013. június 03. 19:42
  „76. okostojas007

  Igazad lesz, ma este már 12 méter 70 a Duna vízállása Passaunál. Pedig még holnapra többet várnak. DON és társai jobban informálhatnák magukat. Nehogy az utolsó pillanatban vizes legyen a fehér zoknijuk, ha az ár eléri Magyarországot. Mert el fogja érni.”
 • 81. load 2013. június 03. 16:28
  „36.oxana
  Akkor ezt a galériát neked rakták össze:
  http://www.google.hu/search?q=socks+and+sandals&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=76asUfepJKTK4ATNq4DABQ&sqi=2&ved=0CDsQsAQ&biw=1164&bih=760”
 • 80. Pikulics 2013. június 03. 11:48
  „Letették az utat a viz alá.
  A szamár (<moderálva>) is akkor ment a jégre, amikor a legjobb dolga volt.”
 • 79. Sziget 2013. június 03. 08:26
  „65. DON 2013.06.02. 19:45

  Ismét megnéztem az alternatív javaslat makettjéről készült képeket. Ebből nem tűnik ki, hogy mi védené meg a rakparti utat árvíz esetén.”
 • 78. Búzakörte 2013. június 03. 08:26
  „Don 77! Szerintem jobb volna <moderálva>.”
 • 77. DON 2013. június 03. 06:39
  „76. okostojas007 2013.06.03. 05:40
  Nem kaptad meg este a nyugtatót a nővérkétől? Kiben bízzon az ember, ha már a III-mas pszichiátrián is ilyen hanyagok az emberek!!?? :)
  Nem kell vészmadárkodni, ha félsz, ülj át egy hummer-ba!”
 • 76. okostojas007 2013. június 03. 05:40
  „ma reggel (03-án 5.00,-kor) Passaunál 1189 cm mértek a mi 1 méterrel magasabb nint 2002 - ben ...
  de ! a várhatót 1250 -1270 cm - re emelték....
  ez a víz erre jön ..
  nem hiszem el hogy az illetékesek nem tudják , nem látják mekkora
  cunami közelít Győr felé .....
  szerda reggel az eleje ideér , péntek délután szombaton reggel a víz lesz az úr !!!!!!!!!!!!!!!”
 • 75. Túrabakancs 2013. június 02. 23:52
  „Búzakörte! /73/
  Elismerem, hogy a tér lehetne élhetőbb, meg látványosabb és zöldebb a placc, de az is
  biztos, mindenki ízlésének nem lehet megfelelni. Ha szinte állandóan tömve van a tér
  emberekkel, akkor olyan nagy gond nem lehet az adott beruházással ami a hangulatot illeti.
  Csúnya és nem szimpatikus helyen az ember nem szívesen tartózkodik. Főleg nagy számban nem.
  DON!
  Szóval én személyeskedtem? Kérlek olvasd el a 41-es hozzászólásodat, és akkor majd rádöbbensz,
  hogy az nem más, mint tömény gusztustalan személyeskedés az irányomba értve, csak azért,
  mert nem értek egyet az állandóan panaszkodókkal. Úgy személyeskedsz és röptetsz gyomorforgató
  jelzőket az irányomba, hogy én előtte nem írtam neked, nem is értekeztünk a témával kapcsolatban.
  Te tudtad hogy az állandó elégedetlenség beteggé tesz? Élj ennek tudatában. Egyébként írásod egy félresiklott
  pszichológust és filozófust láttat a részemre. Vagy egy balliberális politikust.
  Piac: a gyatra minőségű árukat sajnálod? A feketén számla nélkül eladott termékeket? A piac után maradt hatalmas koszt? A randa sátrakat? Aki olcsón akar ezt-azt venni, az elballag oda ahol ezt megtalálja. Aki meg nem, az előtte sem volt jelentős vásárlói értéket képviselő egyén, hiszen vélhetően nem jómódú. A belvárosi butikok meg nem azért
  üresek mert elköltözött a piac, hanem mert irreálisan magasak lettek az áraik, sokszor kínai ruhákat adtak el horror
  összegekért. Ismerek pár ilyen vállalkozót személyesen is, úgyhogy ne is cáfolj meg ez ügyben. Akiknek meg nem inge ne vegye magára. Vannak akik ellen még eljárás is folyik hamis termék árusítása miatt.
  A tér hangulatát meg ne sajnáld, az élet fejlődik, és hála a jó égnek nem visszafelé. :) Persze lehet "nektek" ez
  nem tetszik. Még jó hogy Európa kapuja nyitva áll mindenki számára. Nosza, gyerünk! Már ha nem tetszik a rendszer..
  2014-eldönti tetszik e vagy sem, egyelőre tetszik. Ennyit a hányadékos népről és szimpatizánsairól./magunkfajtánkról/
  üdv: Bakancsok bakancsa /ne félj, nem acélbetétes, csak ha kell/”
 • 74. Hyppolit 2013. június 02. 22:52
  „Az mindenképpen tény, hogy amíg nem volt alsó-rakparti szakasz, addig az érintett városrészek közötti közlekedési kapcsolatok élhetőek voltak, ezt a megoldást semmi "szakmai" érv sem indokolta, és mára teljességgel bebizonyosodott, hogy nem lett volna szabad megálmodni/megtervezni/kivitelezni/stb . A szomorú, hogy aki ezt tervezte, nem ismerhette kellően a Darzy-törvényt, a vízmozgások törvényszerűségét! Az is félő, hogy aki mélygarázst tervezett ide, az nem foglalkozott a buzgár fogalmával, annak ezernyi előfordulási lehetőségével! Olyan ez, mint olaj a tűzre!...pedig az igazán bölcs ember az, aki tud időben visszafordulni a "téves" útról...”
 • 73. Búzakörte 2013. június 02. 22:50
  „A Széchenyi térről nagyon hiányoznak a fák. Amik ott lengedeznek, azok sose lesznek komoly fák sem fajtájuk, sem telepítésük okán. Érdemes megnézni régi győri fényképeket, mennyire szép volt a tér hatalmas fákkal. Most egy üres és sivár terület, a ládákban odahordott virágok a nyolcvanas évek hangulatát és ízlését idézik. A teraszok ponyvái sosem adnak hűsöt, legfeljebb nem tűz alattuk a nap, de olyan meleg van, hogy meg lehet kükkedni. Hűs hely csak fa alatt van. Ezért volt Győr egyik legkellemesebb kerthelysége a Klastrom kertje, amelyet most mintha újra megnyitott volna valaki. A város főtere mindenesetre ízléstelen, mert nem a meglévő épületekhez alkalmazkodva készült el, hanem modernista építészek és tervezők önmegvalósításának terepévé vált. Most ugyanez készül a Dunakapun is. A lövellő szőkőkútnak csúfolt spriccelő, a kő színe, mérete, formája nem illik a környezetbe, és hiányzik a Khuen kút, amit helyre lehetett volna állítani. És hiányzik a természetes növényzet. A Lloydról pedig kár is beszélni, hisz most lett volna itt az ideje végre valahára kitakarítani a térről, hogy a barokk tér teljes egészében látható legyen a Fazekas közzel együtt, ami csak azért köz és nem a tér keleti oldala, mert kitakarja az egykori lőporraktár. Rossz döntések sorozata jellemzi a BoBoSo zrt. uralkodását, amelyek egytől egyig arról tanúskodnak, hogy ha van pénz, akkor hiányzik az ízlés, ha meg véletlenül volna valamihez ízlés, akkor arra nincsen pénz, vagy inkább szándék. A pénz van, ízlés nincs pedig az újgazdagok tipikus problémája. És valóban, Győr ma úgy viselkedik, mint az újgazdag, aki nem tudja, hogy töredéke pénzből szebb eredményt érhetne el, ha meghallgatná azokat, akiknek műveltsége, kultúrája van ellentétben vele, akit saját suttyósága akadályoz.”
 • 72. DON 2013. június 02. 22:25
  „70. Túrabakancs 2013.06.02. 22:06
  Ki az a "ti"? Barátom, a pesti rakpartokat a győrivel azonosítani a magatokfajta (ha már személyeskedni voltál kedves) hazudozó kettőskommunikáló bérből hozsannázók vagy meggyőződésesek félrevezető gumicsontja. A belváros tele van, mert ezelőtt is tele volt! De a számháború ebben az esetben meddő, hiszen az ember már csak olyan állat, hogy nem szeret otthon gubbasztani a panelkóterban, hanem levegőre vágyik - már amelyik. Ha <moderálva>kék greslappal lenne leburkolva a tér, akkor is odamennének. Nem a "ti" érdemetek, hogy tele van emberrel, ez nem a felújítás sikere! Annak eladni politikai aljasság :)
  Senki nem mondta, hogy ki fog halni a belváros, mert felújították a Széchenyi teret. A belvárosban mindig lesz ember. A piac eltávolítása viszont a vásárlóerőt vonta el a boltoktól. Nem az embereket, hanem a vásárlókat. Sétálgatni lehet úgy is a belvárosban, hogy nem hagyok ott egy büdös vasat sem. Akik ezelőtt piacnapon a belvárosban lófráltak, azok vásárlók voltak. Mert a piacról, ami mellett ingyen (!) volt a parkoló, nem volt messze besétálni az egyéb butikokig. Most már közelebb van az Árkád, és ott ingyen van a parkolás.
  Tudod, vannak, akik jól tudják használni a kommunikáció adta lehetőségeket, s nem éktelenkedik ajkukon a rászáradt hányadék, ami akkor tört fel belőlük, amikor kitalálták azt, amit mondani fognak. És vannak azok, akik kimondottan élvezik a hányásszagot árasztó mondandójukat, s habzsolva azt, boldogan böfögik fel sajátjukként. Ezek vagytok "ti".
  Ennyit a személyeskedésről...”
 • 71. Túrabakancs 2013. június 02. 22:12
  „okoska! /69/
  Lehet igazad lesz, mivel az esőzéseket okozó hatalmas örvénylő, és alig mozduló ciklon nem tágít Európa közepéről, emiatt a csapadék nem fog megszűnni, sőt. Ha a nagy vízálláskor a szél erős lesz, az tovább fogja rontani a helyzetet,
  a töltésekre ilyenkor még nagyobb teher vetül. Főleg akkor, ha még itt helyben az eső is esni fog ami áztatni
  fogja az egyébként is kissé megpuhult töltéseket. Ettől függetlenül nem számítok vészhelyzetre.
  Egy valami ami biztos: az ár levonulta után a mocsaras részeken újra szúnyogok hada fogja ellepni nem csak
  a vizes területek közvetlen környékét.”
 • 70. Túrabakancs 2013. június 02. 22:06
  „Bűzakörte!
  Írt nekem egy szép válaszlevelet az okoskodásomról stb, miközben olvasom öntől, hogy
  a víz szintje ma alacsonyabban volt mint a tegnapi nap folyamán. Szerintem keressen fel egy
  gyógyszerészt, majd utána azonnal egy látszerészt.
  DON!
  Nem egyszer védtem a jobboldali intézkedéseket, lehet ez sem jó szemlélet, viszont a ti
  állandó elégedetlenségetek már- már tragikus, de főleg rosszindulatú és cinikus. Amióta
  a Széchenyi teret felújították, azóta tele van emberekkel, akik láthatóan jól érzik ott magukat.
  A belváros szinte teljesen megújult, a térkövek szép látványt nyújtanak, sok ház kívülről patinás
  látványt nyújt. Ha ez baj, akkor nem is vitatkoznék veletek. Főleg ha kettős állampolgárok vagytok,
  mostanában azoknak nem tetszik a rendszer, és leszólnak mindent ami jó az országnak.
  A budapesti alsó rakpartokról miért nem tesztek említést?”
 • 69. okostojas007 2013. június 02. 21:57
  „2002. ben....”
 • 68. okostojas007 2013. június 02. 21:50
  „szerintem - RIADÓ ...
  Passaunál több mint egy méterrel nagyobb árvízszintet várnak mint 2002 - ben..
  most 1093 cm de 1230 cm-t várnak..
  ha 2202.-ben a töltés tetején állt ( akkor Passau 1100 cm volt ) akkor most mi lesz Révfaluval....
  ideje lenne a katasztrófavédelemnek pánikolni !!! menteni ami még menthető lesz...
  a késlekedés életekbe kerülhet ...
  és jelenleg ( manapság ) Győrt egy nagyon nagy árvíz veszélyezteti...”
 • 67. DON 2013. június 02. 21:41
  „A csehek és az osztrákok már egymás autójába üldögélnek át, mert a vízben nem jár a motor.
  Remélem, az esetleges nagyobb víztömeg nem fogja alsógatyában érni az illetékeseket úgy, mint a márciusi hó...”
 • 66. Búzakörte 2013. június 02. 20:46
  „Manapság Győrt már semmiféle árvíz nem veszélyezteti. Amikor 2002-ben a töltés tetejénél állt a víz Révfaluban, egy vízügyes szaki holt nyugodtan mondta a hídon, miközben mérte a vízmélységet, hogy legfeljebb robbantanak Győr alatt a likócsi hétvégi házas övezetben s arra levezetik a vizet. Szerencsére akkor nem volt erre szükség. Ha a Szigetközben szakít valahol a Mosoni Duna, azt is el tudják vezetni, másrészt pedig annak nincs annyi vize, hogy Győrig elérjen. Az Öreg Duna pedig profi töltések közé van szorítva, úgyhogy nem kell pánikolni. Viszont valóban kellemetlen és bosszantó, hogy a város vezetése ennyire kretén, mert ellenkező esetben a mindennapi életet semennyire sem zavarná az ár.”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön, jön a pannonhalmi Bogrács Fesztivál!

A hagyományos pannonhalmi Bogrács Fesztivált június 22-én tartják a Majális téren. Tovább olvasom