Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Jön a Sakk! A győri színházban játszik Gesztesi Károly - videó

Tavaly nyolcezer húsz bérletese volt a Győri Nemzeti Színháznak, idén már nyolcezer hatszáz. Kész a következő évadterv. Gesztesi Károly lesz a Sakk musical egyik sztárvendége.

"Még mindig el vagyunk maradva 1200 bérletessel a 2009-es évtől, amikor első igazgatói időszakomat töltöttem Győrben, de jó úton járunk, hogy a közönséget visszahódítsuk.

Most már 91 százalékos a kihasználtságunk" - mondta el a következő, 2013/2014-es évad tervét ismertető tájékoztatón a Győri Nemzeti Színház igazgatója Forgács Péter.

A direktor kifejtette, vidéken olyan színházi programot kell összeállítani, amely széles igényeknek felel meg. Az egyetemisták is fontosak, a középiskolásokra is nagyon számít, és természetesen szeretnék a színház törzsközönségét alkotó idősebb korosztályt is kiszolgálni.

Bérletmegújítás május 8- tól, június 11-től pedig már új bérleteket lehet vásárolni!

Gesztesi Károly a szeretet breviáriumával és egy szendvics-könyvvel köszönte meg, hogy Forgács Péter Győrbe hívta játszani. Thália színházi közös múltjukban sokat főztek egymásra - mesélte.Videó: OxygenMivel a színház is és a nagyszínpad is hatalmas - más színházakba egész díszletet lehetne építeni annyi pénzből, amibe itt egy-egy díszletrészlet kerül - fontos, hogy látványos, nagy és sokszereplős darabok is színre kerüljenek.

Ezekben a következő évadban sem lesz hiány. Külön öröm, hogy régi barátját sikerült megnyerni arra, mesélte el Forgács Péter, hogy Győrben vállaljon el énekes szerepet. Gesztesi Károly, aki ott volt a tájékoztatón elmondta, nagyon megnézi, hova indul el játszani.

Évente csak egy felkérésre mond igent. Most az Abba együttes alkotópárosa által fémjelzett világsikernek számító Sakk musicalban lép majd fel.

A Győri Nemzeti Színházban a Győri Balett is kitesz magáért. Mint azt Kiss János igazgató ismertette a Szentivánéji álom dramatikus balettet az a Youri Vámos, vagyis Vámos György koreografálja, aki Markó Ivánnak volt az évfolyamtársa és 1980-ban még őt is táncosként dirigálta. Ez lesz a nagyvisszatérése Győrbe!


Videó: Oxygen


A bérletesek és a jegyvásárlók számára fontos, hogy mennyiért juthatnak hozzá a belépőkhöz. Bérletet 8.700 -tól (Örök Egyetemi bérlet) 27.000 forintig (Premier bérlet), míg belépőt 2.700 -tól (Salemi boszorkányok II. kategória) 4.300 forintig Sakk I. kategória) lehet különböző kategóriákba, különböző árakon váltani. A Kisfaludy terembe 2400 forint lesz a jegyár.

Az idei évadból a közönség annyira kedveli a Finitót, a János Vitézt, az Apácákat, a Hajmeresztőt, hogy a hat éve teltházas Portugállal együtt jövőre is műsoron tartják ezeket a darabokat.

Akárcsak a megújuló Operettgálát, és a Csinibabát, melynek most szombaton lesz a premierje, és már Budapestre is meghívták a Margitszigeti Nagyszínpadra vendégszerepelni. Kszel Attila mesedarabja a Hetedhét is látható lesz jövőre is.

Újdonságokból nem lesz hiány. Forgács Péter életében először operát, a Rigolettót rendezi. Szente Vajk, a Magyarország szeretlek műsorvezetője pedig saját darabját a Csoporterápiát, amely zenés komédia viszi színre.

Új bemutatók 2013-2014 Győri Nemzeti Színház

Sakk - musical, Salemi Boszorkányok - próza, Szentivánéji álom - balett, Illatszertár - vígjáték, Rigoletto - opera, Úri muri - zenés színmű, Mágnás Miska - operett, A Kripli - színmű, Csoportterápia - mjuzikelkámedi.  


Olvasóink írták

 • 14. duszaandras 2013. április 22. 11:28
  „Szomorú szívvel írom le: régóta nem tudnak megszólítani a győri színházban történtek. Korábban voltak győri színészek, ma átutazó celebek és egymást sztároló neves "művészek" lepik el a színpadot. Tisztelet a tényleg tisztelendő színészeknek, akik még szerencsére többségben vannak - ha nem is mindig a főszerepekben.
  Mindig gyakorlat volt, hogy színházigazgatók egymás színházaiban rendeznek, szerepelnek. Nincs ezzel semmi baj.
  Viszont...
  Múlt héten volt szerencsénk egy baráti házaspárral egy fantasztikus előadást látni és hallani az Erkel Színházban. A szereposztás és a teljesítmény (Sümegi Eszter, Komlósi Ildikó, Kiss B. Attila) akár a Scalában is megállná a helyét.
  Egy valami volt furcsa: a büfében az ásványvíz drágább volt, mint a jegy ára. Na, nem az ásványvíz volt irreálisan magas, a jegy került mindössze 300,- (igen, jól látják: háromszáz!) forintba. Négyen autóval mentünk, így bőven belefértünk a Győri Nemzeti (hogy mitől az? És mi baj volt Kisfaludyval??) Színház legolcsóbb 4 db jegyének értékébe, azaz 10800 forintba. S ha vonattal megyünk, lévén 65 év felettiek, hát össze sem lehet hasonlítani a két szolgáltatás árát. Az értékét pedig végképp nem.
  Nekem sem jelent élményt Gesztesi, de nem hasonlítanám az Aida fent említett énekesgárdájához - utóbbiak iránti tiszteletből.
  Nos, kedves Forgács igazgató úr! Ez a versenypálya, ilyen versenytársakkal kell konkurálniuk. Ne csodálkozzék, ha inkább megyünk Pestre operába 300 forintért (na jó, a legdrágább jegy az Erkelben 1500,. Ft!!!!), mint Győrbe, az Ön által rendezendő Rigolettóra. (Drága Bor Jóska tudott itt utoljára operát rendezni, ami még Korcsmáros Györgynek sem sikerült a Turandottal.)”
 • 13. Valaki 2013. április 20. 16:40
  „A színház bukása kocsmárossal kezdődött. :)”
 • 12. Barátok 2013. április 20. 14:44
  „Tegnap volt szerencsém megnézni a Csinibaba c. förmedvényt! Kérdem én: hová és meddig lehet még süllyedni? Botrányosan <moderálva> előadás! Nincs darab és a szereplők semmi mást nem csinálnak bohóckodnak az éneklésük pedig "no comment"! Pocsék a hangosítás annak ellenére hogy állítólag 10 milliókat őlnek bele minden évben! Biztos ez kell Győrnek? Ez a Forgács nem csinál mást csak a régi komcsi világot retrózza egy izzig vérig jobbos városban. Gesztesi? Aki egy kicsit is jártas a színházi világban az tudja, hogy a "barát" Gesztesinek nem ajánlgatnak szerepeket mert megbízhatattlan! Nem igaz hogy nem lehet találni egy olyan igazgatót mint a Korcsmáros volt!? Forgács nem csinál mást csak magának oszt szerepeket és rendezéseket! Két rendezés és két szerep évente és így ő legjobban foglalkoztatott művész a színházban. A szinkron színészből igen nagy "szakmai tekintély" lett. Én úgy tudom Nagy Viktort többek között ezért is rúgták ki. Az is nyílt titok, hogy ezt a Csinibabát is ő "rendezte" a háttérből mert már nem merte bevállalni hivatalosan. A pénzt érte persze nem itt veszi majd fel hanem a Margitszigeten! Okos! Nem jósolok neki sok időt! Zalaegerszegnek több bérletese van mint ennek a színháznak! Elgondolkodtató!!!”
 • 11. Fertői 2013. április 19. 21:23
  „Hyppolyt: Szívemből szólt.
  momopali: a győri gárdát többször nyíltan és jeligésen dícsértem., pld. Fáy kritikussal szemben is.....G. K. nem része ennek a körnek , hisz "sztárvendég"...., Tóth G. szintén. Az ottani , általam nagyrabecsült társulatot kéne kérdezni, hogy mit szólnak a "sztárokhoz"... . Pld. milyen színészi képzésben tészesült T.G....? Én ígérem, megteszem.
  Igaz, nem kötelező bérletet venni...., x v. y darabot megnézni.”
 • 10. Hyppolit 2013. április 19. 17:41
  „Nekem egy picit az is elgondolkodtató, hogy a ´70-es években született ötlet 30 éve íródott, és 1984-ben debütált. Andresson és Ulvaeus lehet, hogy éppen alkotói válságban volt, írt hát egy musicalt. Anno, amikor előszőr hallottam, nem fogott meg, különösen az, hogy az am-orosz hidegháborút vette alaptémának, értelmetlenül belekeverve egy (óhh!) szerelmet.. A Thália és a Rock-színház is próbálkozott vele, valójában nem tudom, hogy mekkora sikerrel, mindenesetre nem emlékszem, hogy nagy durranás lett volna. Így több mint negyedszázados után-kullogással, azaz 30 év után van rajta "por" bőven..
  Gesztesi Károly? Nekem Koltay R. szint: színészi képesség felfedezhetetlen, önmagát adja. Ha valaki szereti, hallgassa-nézze bőséggel. (A Shrek figurával viszont jól "azonosult"). Tóth Gabi - ha igaz, hogy Győrben szerepel-, tényleg vicccc....”
 • 9. momopali 2013. április 19. 16:19
  „Itt mindenkinek negatív jel volt a jele az oviban???
  Nem kötelező a Győri Nemzeti Színházba járni, bérletet venni!
  Egyébként a tipikus magyaros hozzászólásokat olvashatunk bármi legyen húzzuk, le szóljuk le!
  Nyugodtan járjatok Bécse színházba v. ahova akartok, ha egyáltalán jártok ...”
 • 8. Fertői 2013. április 19. 16:03
  „Valaki: egyetértek. Közelebb hozzám Győrnél Bécs, ahol Oscar -díjasok játszanak élőben (pl. Brandauer v. Markovics) normál státuszban, nem STAR megnevezéssel. G.-t egyébként láttam A pillantás a hídról c. darab kisebb szerepében, azt hitte, hogy kabarét kell játszani e drámában.... Sajnálom .”
 • 7. Fertői 2013. április 19. 15:35
  „Oreg 35: Főzni, inni - enni viszont remekül tud, erről a poletykasajtó is beszámol, csak én nem ezért fizetem ezt a bulvárfiguemát, ha egy darabra beülök. A nemtetszésemet - személyes véleményként - igenis van jogom kinyilvánítani.
  Ha elolvasta volna a cikket, rájött volna, hogy itt is a személyes kapcsolatok dominálta. G. csak évente egyszer vállal ilyesmit: no ez eggyel több az ideálisnál - szerintem!”
 • 6. ATX 2013. április 19. 15:27
  „5: Nem csak, hogy művész, hanem egyenesen SZTÁRVENDÉG! Szomorú, hogy manapság minden bulvárcímlapos sorozatszínésznek kijár a "sztár" jelző! Gesztesi szerintem csak szinkronban jó, színészként egy a sok tucatceleb közül...”
 • 5. Valaki 2013. április 19. 11:36
  „Oreg, itt már mindenki művész! Érdekes módon művészképző nélkül. :)))

  Nyugaton a szinészeket Schauspielernek nevezik és nem művésznek.”
 • 4. Oreg35 2013. április 19. 10:03
  „3.Fertői
  Az, hogy Önnek nem tetszik Gesztesi, magánügy! Ízlések és pofonok különbözőek! Ettől függetlenül nincs joga egy művészt leminősíteni! Menjen abba a színházba amelyik az Ön kényes és "magas" színvonalának megfelel!”
 • 3. Fertői 2013. április 19. 09:23
  „Akkor ezt a musicalt - Gesztesi miatt - kihagyom. Biztos az én hibám, de nála eddig még egy hangyányi színészi tehetséget sem sikerült felfedeznem. Javaslom Liptai, Somát... is szerződtetni, dőlni fog a nép.
  A tömegízlés nem egyenlő a színvonalemelkedéssel-......, sajnos.”
 • 2. pilicke 2013. április 19. 09:03
  „Gesztesi legalább színész!Az agyon sztárolt és futtatott Tóth Gabi mit keres Győrben a színpadon?”
 • 1. Valaki 2013. április 19. 07:59
  „Mit játszik, ajtónállót? :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági fórum a Tulipános Általános Iskolában

Dr. Somogyi Tivadar önkormányzati képviselő, alpolgármester április 19-én (pénteken) 17 órakor a… Tovább olvasom