Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Jól érvelnek a joghallgatók - VII. Országos Munkajogi Perbeszédverseny

Nyolc hazai egyetem jogi karának hallgatói mérték össze szakmai tudásukat és retorikai képességüket a VII. Országos Munkajogi Perbeszédversenyen, amelynek a győri Széchenyi István Egyetem adott helyt nemrégiben.

A verseny célja, hogy fejlődjön a hallgatók beszéd- és vitakészsége – közölte Szalay Gyula dékán és hozzátette: a fiatalok jövőbeni pályája során fontos, hogy tudjanak világosan, a hatályos jogszabályokra alapozva logikusan érvelni. Ezért a csapattagok mindennapi példákat felvonultató, nehéznek számító jogeseteket oldottak meg a versenyszféra munkajogából.

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara az elmúlt évben összetettben megnyerte a VI. Országos Munkajogi Perbeszédversenyt, ezzel szerzett jogot arra, hogy az ez évi vetélkedés házigazdája legyen. Emellett tavaly a legjobb bíró és alperes is győri joghallgató volt. Idén a győri Széchenyi István Egyetem csapata 3. helyezett lett, tagjai: Konrád László, Pongrácz Alex, Sipos Dóra. Sipos Dórát a verseny legjobb bírójának is választották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasegyetem – zeneterápia a fekete epe ellen

˝Beszélni kell a depresszióról, azért is, mert időskorban gyakoribb, de nem tipikus tüneteket mutat,… Tovább olvasom