Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 6°C | 13°C Még több cikk.

Jöjjön Győrbe dolgozni!

Legkésőbb október 1-jén elindítják azt a programot, amellyel a gépipari kis- és középvállalkozások munkaerő-problémáit orvosolná a munkaügyi központ, az ipari kamara együttműködésével létrejött Professio klaszter. Nálunk a szakember kevés, Borsodban, Nógrádban pedig a munkalehetőség.
Százhatvan – jórészt lakatos, esztergályos – szakembert választanak ki azok közül, akik vállalják a költözés procedúráját és részt vesznek a számukra induló szakmai továbbképzésben.

A program során olyan ismereteket kapnak, amelyekre a foglalkoztató vállalkozásoknak szüksége van, mivel ezek nálunk hiányszakmáknak minősülnek, Nógrádban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig nehezebben találnak állást a jelentkezők.

A kiválasztásban a három megye munkaügyi központja együttműködik, így a Borsodban és Nógrádban regisztrált munkanélküliek lehetőséget kapnak elhelyezkedésre azokban a szakmákban, amelyekből a Győr megyei cégeknél hiányzik a képzett munkaerő – mondta Rimányiné Somogyi Szilvia, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója a projektet ismertető sajtótájékoztatón.

A három hónapos szakmai továbbképzéssel párhuzamosan megkezdődik a szakmunkások foglalkoztatása, elsősorban a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter tagvállalatainál – tudatta Miklósy Lajos, a klaszter elnöke.

A másfél éves projekt 320 millió forintos költségvetésből valósul meg a tervek szerint, a kísérleti program finanszírozását egyebek között a bérköltség-, az utazási, a lakhatási támogatás biztosítja.

Jelenleg 20–25 cég van a klaszteren belül, amely megfelelő minőségű munkaerőnek tartós foglalkoztatást biztosítana.

Kérdésre válaszolva a résztvevők elmondták: a munkavállalásnak fontos alapja a bizalom, kötelezni senkit nem lehet arra, hogy képzése után egy adott cégnél helyezkedjen el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zugárusok, hamis portékák

Az ellenőrizetlen, sokszor hamis termékeket engedély nélkül árusító külföldieket, főként román… Tovább olvasom