Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Jöjj és láss!

Negyedszer nyílik meg néhány napra a pannonhalmi monostor kapuja, többek között azok előtt a fiatalok előtt, akik a szerzetesi életen gondolkodnak.
Jöjj és láss! címmel sajátos lelkigyakorlatot szerveznek Szent Márton hegyén. A bencés apátság novíciusmestere, Binzberger Ákos atya érdeklődésünkre elmondta: évekkel ezelőtt döntöttek úgy, hogy pár napos együttléttel tájékoztatják, segítik azokat a fiatalokat, akik a szerzetesi életen gondolkodnak, de olyanokat is, akik azt keresik, mit tanulhatnak a bencés közösségtől, vagy éppen az imádságban, a lelki vezetésben akarnak elmélyülni.

– Nagyon vágynak a fiatalok erre a csendre. Mélyebb igényükkel sokszor magányosak. Megerősítő tapasztalat számukra, hogy Pannonhalmán hozzájuk hasonló fiatalokkal találkoznak – vélekedik Ákos atya, aki szerint a Jöjj és láss! hétvége nemcsak „lelki elmélet", hanem „lelkigyakorlat" is. Vagyis a résztvevők megtapasztalják a bencés vendégszeretetet, megérzik a falak lelkiségét és jelen vannak az imádságban.

– Az élmény magvetéssé válhat bennük, elindítja a kegyelem munkáját.
„ Ilyenkor azok vagyunk, amiknek lennünk kell: az istenkeresés tanúi."
– Megjegyzem, hogy a hozzánk látogatók nagy része nem a szerzetesi élet, nem a papi hivatás mellett akarja elkötelezni magát. Ennek ellenére jó pár fiatallal tartjuk – első látogatásuk óta – a kapcsolatot, köztük természetesen olyanokkal is, akikben ott munkál a szándék a szerzetesség vállalására.
– A február 28-án kezdődő háromnapos Szent Márton-hegyi találkozásra azokat a 16 és 30 év közötti férfiakat várjuk, akiknek a Szentírás, Szent Benedek regulája, a közös élet és tanítás, a csend és az imádság légkörében segítünk keresni és felismerni a hivatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat

A Gézengúz Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet általános iskolások részére azzal a céllal, hogy… Tovább olvasom