Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Jóhiszeműségük áldozatai?

Győr - Pintér György önkormányzati bérlakását cserélte 13 éve egy szövetkezeti házfelügyelői lakásra. A házfelügyelet megszüntetésével most csere nélkül az utcára tehetik...


– A lakásszövetkezet keresett cserepartnert annak idején – idézte a történteket a kétségbeesett ember. – A korábbi házfelügyelő ugyanis nem látta el tovább feladatát, viszont nem tudták a lakásból kitenni, csak cserelakás felajánlásával – folytatta. – Mi a takarítással ideiglenesen megbízott vállalkozótól értesültünk a lehetőségről, és – mivel éppen munka nélkül maradtam – belementünk a cserébe. Sajnos, mint kiderült, túlságosan is megbíztunk a lakásszövetkezet akkori elnökében, és átköltöztünk anélkül, hogy előbb bármit is aláírtunk volna. Több mint egy hónap elteltével, amikor a szerződést elénk tették, kész tények elé állítottak bennünket: a lakásbérletet a házfelügyelőséghez kötötték, annak megszűnése esetén cserelakás-jogosultság nélkül.

Arra hivatkozott az elnök, hogy ez csupán formalitás, a valóságban „akár még az unokánk is a lakás bérlője lehet". Ő tartotta is magát az ígéretéhez, de nemrég új elnököt kaptunk, aki másként gondolkodik: a takarítást vállalkozásba kívánja adni, velünk pedig felmondta a szerződést, és felszólított a lakás elhagyására. Úgy néz ki, utcára tesznek bennünket három kiskorú unokánkkal, akiknek a gyámhatóság jóvoltából mi vagyunk a gondviselői. Megtehetik ezt velünk lelkiismeret-furdalás nélkül? – kérdezi Pintér György.

Pintér György és családja: ˝Úgy néz ki, utcára tesznek bennünket. Megtehetik ezt velünk?˝ – kérdezi az elkeseredett férfi. Fotó: Bertleff András
Pintér György és családja: ˝Úgy néz ki, utcára tesznek bennünket. Megtehetik ezt velünk?˝ – kérdezi az elkeseredett férfi. Fotó: Bertleff András

– A lakásszövetkezet legfelsőbb döntést hozó szerve a közgyűlés, amelynek határozatait érzelmektől függetlenül kötelező végrehajtania az igazgatóságnak – válaszolt a kérdésre a lakásszövetkezet igazgatósága. Hozzátették: a megkötött szerződés aláírásakor nem voltak jelen, Pintéréknek tizenhárom évvel ezelőtt nem kellett volna aláírni olyasmit, ami már az aláírás pillanatában sem volt megfelelő részükre. Az igazgatóság szerint a lakásszövetkezet a szóban forgó ügyről kétszer tartott közgyűlést, ahol az ott élő tulajdonosok több mint fele személyesen megjelent vagy meghatalmazással képviseltették magukat. Mindkét közgyűlés határozatképes volt. Az említett közgyűlések határozatait hajtja végre a lakásszövetkezet igazgatósága, figyelembe véve a rendelkezésre álló okiratokat.

Olvasóink írták

 • 6. genyamama 2009. május 22. 14:43
  „Lenne 1 kompromisszumos javaslatom, amihez szükséges:1. kis jóindulat,2.kis tolerancia,3.kis emberi együttérzés, ha mindez megvan és hajlandó az igen tisztelt nagyérdemű elnök(úr?)tárgyalni az érintettel, fel kell ajánlani, hogy a továbbiakban hajlandó vállalkozóként végezni a munkáját. Biztos vagyok benne, mint vállalkozónak több bevétele lenne, mint házfelügyelőnek. A kérdés csak az, hogy az elnökük kiszemelt vállalkozója nem-e az anyósának, a szomszédasszonyának a kishúga férj jelöltének az unokaapósa?”
 • 5. gyuri5000 2009. május 20. 08:49
  „Nem valós az igazgatóság tájékoztatása merta másodig közgyülésen nem engedtek szavazni mert különben a
  lakók minimum nyolcvan százaléka a házfelűgyelő mellet volt.”
 • 4. Goldmund 2009. május 19. 09:11
  „Gondolom, ha nem is kötelező cserelakást adni, azért méltányossági alapon adható. És kinél legyenek méltányosak, ha nem olyan embernél, aki az önkormányzati lakásáért munkát is végzett?
  Mindeféle nemfizető, antiszociális embereket megtűrnek önkormányzati lakásokban, akkor egy tisztességes családot nem kéne utcára tenni.
  Egyébként meg mi lett volna, ha 13 évvel ezelőtt nem írják alá a szerződést? Akkor már az önkorm. lakást leadták, tehát ha nem fogadják el a feltételeket, rögtön az utcára rakták volna őket. Így a szerződés aláiratása sem jogtiszta ügy, hiszen 1 hónappal később őnekik már nem volt reális választási lehetőségük.”
 • 3. girzelda 2009. május 18. 21:08
  „Szerintem, akivel Ő lecserélte az Önkormányzati lakását az jogosult volt az önkormányzati bérleményre, akkor most ez a család is jogosult "Önkormányzati" lakás bérletére. Az INSZOL-nál van csereosztály és a tulajdonosok könnyen meg tudnak egyezni, hisz hivatal mindegyik akiknek joga van dönteni.”
 • 2. Hitetlen 2009. május 18. 20:19
  „Hová ferdült el a világ az a rohadt pénz és a könyörtelenség....rohadt ez a világ már nagyon kéne egy "Fegyverbe Magyar"”
 • 1. MTT 2009. május 18. 17:50
  „Nem mondják komolyan, hogy utcára teszik őket? Én biztosan az ombudsmanhoz is elmennék ezzel a panasszal, már csak amiatt is, hogy 3 kiskorú unokát nevelnek!!! Talán ennyire mégsem eszik forrón a kását, vannak még más fórumok is, tessék mindent megpróbálni!! RTL, TV2, ilyenkor nincs mit veszteni! ÉN DRUKKOLOK ÖNÖKNEK!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerektől lopott sapkát

Győr - A rendőrség elfogta azt a 15 éves srácot, aki pénteken vette le egy 10 év körüli fiú fejéről… Tovább olvasom