Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Jöhet a második diploma

A Széchenyi István Egyetemen 377 végzős: 323-an nappali, 54-en távoktatási tagozaton államvizsgáztak a télen. A diplomákat szombaton vették át, többen márciustól már egy másik szakot kezdenek el.
Mérnökök, közgazdászok, ápolók vették át szombaton a diplomájukat a győri Széchenyi István Egyetemen. Nagy részük nappali tagozaton végzett, kisebb hányaduk vállalta csak a továbbtanulást távoktatási képzésen, munka mellett. Eltérő a jövőjük abból a szempontból is, hogy vannak, akik a diákéveket kitolva még egy diploma megszerzését tűzték ki célul, mások viszont friss oklevéllel a zsebükben állást keresnek. A különböző diplomák más-más esélyt jelentenek a munkavállalóknak – ez derült ki a végzősök nyilatkozataiból.

Pekker Márton közlekedésmérnökként végzett, a szállítási és csomagolási szakirányt választotta. Ez a terület érdekelte a leginkább, s a multinacionális cégek letelepedése miatt itt a legjobbak az esélyei az elhelyezkedésre. Pályázott már állásra, felvételt azért nem nyert, mert nem teljesítette eddig a kötelező katonai szolgálatot. A diploma átvétele után ez vár rá, aztán pedig a nagybetűs élet.
Horváth Andrea második diplomáját szerezte meg: műszaki menedzserként végzett elsőként – most is ebben a munkakörben dolgozik –, vasárnap pedig főiskolai közgazdasági oklevelet kapott. „Ez is kevés, az egyetemi diploma a cél" – mondta Horváth Andrea, aki ezzel csatlakozott a tovább tanulók táborához.

Fekete Józsefné húsz éve dolgozik a Petz-kórház gyermeksebészetén. Főnővérként döntött úgy, hogy oklevelet szerez – tegnaptól diplomás ápoló. Mint mondta, tudása bővült, a bizonyítvány azonban korántsem jelenti azt, hogy a munkaköre is változni fog. Fizetése viszont nő: többen vannak ma az egészségügyben, akik ezért vállalják a tanulást, hiszen nagy részük diplomával a zsebükben is a betegágy mellett marad.

Mérnökök voltak ismét a legtöbben

A legtöbb diplomát a téli államvizsgákon a Közlekedési és Gépészmérnöki Intézet végzősei kapták. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet gazdálkodási szakán 63 fiatal végzett, közülük harmincnyolcan távoktatási képzésben tanultak. Az Egészségügyi és Szociális Intézet diplomás ápoló szakán tizenketten teljesítették a követelményeket, s vehették át oklevelüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétharmados többség a büdzsé mellett

Mint arról tegnapi számunkban beszámol- tunk: a győri közgyűlés csütörtökön este fél tizenegykor… Tovább olvasom