Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Jogszerű volt az előzetes döntés?

A közigazgatási hivatalhoz fordult Né- meth Zoltán, a győri közgyűlés jobbol- dali frakciójának helyettes vezetője annak megállapítására, jogszerű volt-e a testület múlt heti előzetes döntése az iskolabezárásokról.
„ Amennyiben a költségvetési határozat harmadik pontját és a költségvetési rendelet huszadik paragrafusát összeolvassuk, az intézmények nevét behelyettesítjük, látható, hogy a győri közgyűlés pénzügyileg valójában oktatási intézmények megszüntetéséről döntött a napirend tárgyalásakor" – állítja Németh Zoltán, a Fidesz–Magyar Demokrata Fórum–Magyar Kereszténydemokrata Szövetség frakció helyettes vezetője abban a levélben, amelyet Németh Évának, a megyei közigazgatási hivatal vezetőjének írt. A politikus állásfoglalást kér arról, jogszerű volt-e a szakmai egyeztetések lezárulta előtt, a tervezett intézményracionalizálási döntést megelőzően konkrétan megnevezni az érintett intézményeket és korlátozni finanszírozásukat.
Németh Zoltán úgy véli, a büdzsé elfogadásával a közgyűlés gyakorlatilag prejudikálta a Balázs Béla általános iskola, az Ady-óvoda és a Rejtő-középiskola szeptemberi bezárását, holott erről a képviselők még semmilyen írásos anyagot nem kaptak. Hozzátette azt is: a költségvetési vitában módosító indítvánnyal próbálta elérni, hogy a határozatban egyetlen intézmény neve se szerepeljen, de azt a baloldali többség leszavazta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaték szombatjai

Szombat Viktória négy nappal később született, mint ahogy várták. Így azonban duplán is… Tovább olvasom