Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Jogpontok: már sok százan kértek tanácsot

A régiónkban februárban létrehozott jogpontokon az ingyenes tanácsot igénylők száma folyamatosan nő.

Eddig több mint 2500-an fordultak az ügyvédekhez munka-, cégjogi, társadalombiztosítási kérdésekkel munkavállalók, vállalkozók, nyugdíjasok is.

Simon Annamária, a Nyugat-dunántúli Jogpont Hálózat projektmenedzsere tudatta: a segítséget kérők elbeszélései, a velük történtek tapasztalatai alapján szakjogászaik javaslatokat dolgoznak ki jogszabály-módosításokra. Elsőként a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésének szabályozása okán. Úgy vélik, jó lenne ilyen esetekben a munkavállalók számára három munkanap gondolkodási idő lehetőségét beiktatni. Gyakori ugyanis, hogy a munkavállaló nem a neki legkedvezőbb megoldást jelentő szerződést írja alá, és csak később döbben rá, hogy a jogismeret hiányából adódóan jelentős hátrányok érik. Például elesik a végkielégítéstől. Más esetekben a munkaviszony megszüntetésekor kiadandó papírok körül vannak zavarok. A munkáltatók e kötelezettségüket sokszor megszegik, és ezzel a munkavállalóknak súlyos sérelmet okozhatnak: akadályozzák az újabb elhelyezkedést, a közigazgatási ügyek intézését.


A megyénkbeli jogpontok helyszínei, tanácsadásai.

Győr, Csaba utca 16., hétfő, szerda 15.30–17.30 (Szakszervezetek Háza); Győr, Teleki László utca 53., kedd, 15.30–17.30 (Kisosz); Sopron, Csengery utca 55., kedd, 17–19; Csorna, Arany János utca 13., páros hét csütörtök, 16–18; Mosonmagyaróvár, Szent István király utca 128., hétfő, 16.30–18.30. Érdeklődni a 94/314-491-es számon és a nydregio@jogpont.hu e-mail címen lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a hideg – fagy a víz

A téli időszak beállta előtt vízvezetékeinken számos óvintézkedést kell tennünk. Tovább olvasom