Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Jogi képviselet sofőröknek

Huszonöt hivatásos gépkocsivezető lépett be egyszerre a napokban a szakszervezetbe és továbbiak csatlakozására számítanak. Árufuvarozással foglalkozó cégeknél dolgoznak és úgy érezték: szükségük van arra, hogy érdekvédők képviseljék őket.

– A sofőröknek is egyre fontosabb állásuk megőrzése, ugyanakkor egyre inkább feszített munkatempóban kell dolgozniuk. Emellett az anyagi felelősségrevonás lehetőségét érzik fenyegetőnek, ezért akarták, hogy szükség esetén a nevükben munkaadójukkal külsős szakember tárgyaljon. Olyan, aki nem az adott cégtől kapja a fizetését, nem kell kirúgástól tartania vagy attól, hogy ellehetetlenítik a helyzetét, úgymond "rászállnak, mert szólni mert". Ezt pedig a szakszervezet vállalja – mondta el Molnár Ákos, a Vasas Szakszervezeti Szövetség regionális ügyvivője annak kapcsán, hogy hivatásos gépkocsivezetők belépési szándékkal megkeresték.

Magyarázatként megjegyezte: megyénkben és az országban is az egyik legnagyobb létszámú munkavállalói érdekképviseleti csoportnak számít a Vasas és már régóta gyűjtőszervezet. A nevét a hagyományok miatt tartja meg, de nem csak a fémiparban dolgozók tartoznak tagjaik közé.

Az ügyvivő szavaiból kiderült, hogy megyei szervezetük olyan szakértőt foglalkoztat, aki korábban Brüsszelben dolgozott az árufuvarozási igazgatás területén, így ismeri a speciálisan e területre vonatkozó előírásokat. Például a fuvarozásban előírt pihenőidőket, nyilvántartásukat. Segíteni tud többek közt abban, hogy a szakszervezeti tagok jogszerű eljárásban részesüljenek munkahelyi viták esetén. Ugyanis a sofőrök felelősek az áru fel- és lerakodásért, a rögzítéséért és ha kár keletkezik a szállítmányban, anyagi felelősségük lehet, azonban ennek feltételei vannak. Így nemcsak jogi tanácsra, hanem képviseletre is szükségük lehet és ezt a Vasas biztosítja.

Akik hivatásos sofőrként ugyancsak csatlakozni szeretnének a Vasasszövetséghez, a 96/512-720-as telefonszámon vagy a molnar.a@vasasok.hu e-mail címen érdeklődhetnek.
Több áruszállításban dolgozó sofőr lépett be a szakszervezetbe, hogy szükség esetén szakértő tárgyaljon nevükben munkaadójukkal.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. április 25. 10:59
    „Hogy tolakodnak a kedves olvasótársaim a lehetséges véleményeikkel!”
  • 1. janika 2011. április 23. 05:00
    „Vajon a sofőröket kifosztó Magyarországon évtizedek óta uralkodó Jogi Maffiával szembe mernének szállni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyúli Húsvét kilencedszer – ezrek látogatnak ki

Egyelőre rajzpályázat keretében épül a kapcsolat a posta és Nyúl község között, s talán egyszer Nyúl is úgy lesz jelképe a húsvétnak, mint Nagykarácsony a karácsonynak. Tovább olvasom