Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Jogerősen lakható Rezidencia

Győr - Csütörtökön megnyíltak a Dunapart Rezidencia kapui az újságírók előtt. Lakásokat, kész bankfiókot és gyógyszertárat is megtekinthettek a sajtó képviselői. Hamar világossá vált, a beruházás teljes befejezése előtt nincs akadály.
Száznegyvennél is több lakó nyugodott meg, mert a Dunapart Rezidencia jogerős ideiglenes használatbavételi engedélyt kapott. Ez azt jelenti, mindenki jogosan lakik otthonában, és a sokat vitatott parkolóház ügye is hamarosan rendeződik.

A Dunapart Rezidencia a régióban az egyetlen olyan barnamezős beruházás, amelyben a régi épületet nem eldózerolták, hanem átépítve hasznosították.

Tegnap az egykori Elevátor belsejébe is betekintést nyert a sajtó. Szinte hihetetlen volt látni, hogyan változott át a tervező építészek, Jurcsik Károly, Maráz Péter és Szeder Tibor ötletei, munkája nyomán az egykori magtár a huszonegyedik századot megtestesítő modern élettérré. Plafonfűtés, minden lakásban külön mérhető hőfogyasztás, intranet- és kábeltévé-szolgáltatás, csak néhány a különleges, minden lakónak járó szolgáltatás közül. A lakások kialakítása igényes, s bár itt-ott még folynak munkálatok, már csak alig ötven otthon vár tulajdonosra. – A Dunapart Rezidenciában összesen 222 lakást alakítottak ki, ezekből mintegy harmincat megőriz bérlakásnak, talán apartmanhotelnak az egész épületkomplexumot üzemeltető cég – tudtuk meg az építtető vállalkozás vezetőjétől, dr. Jakab Tamástól. A cégvezető a sajtótájékoztatón azt is elmondta, Győr városa előttük még soha nem kötött városfejlesztési megállapodást magáncéggel. Talán ezért is kellett módosítani az elsőt, és a másodikban már mindkét fél igényeinek megfelelően egy új, használhatóbb együttműködési tervet kialakítani.

A Dunapart Rezidencia használatbavételi engedélyének kiadását az hátráltatta, hogy nem volt megoldott a lakásszámhoz szükséges parkolóhelyek kiépítése. Most azonban ez a kérdés is megoldódott. Mint azt korábban lapunk megírta, az építtető egy óvadéki számlán elhelyezett 90 millió forintot. Ez a garancia arra, hogy a Széchenyi híd alatt megépítik a parkolóházat. Ezt a pénzt a város bármikor lehívhatja, ha úgy látja: nem teljesítik ígéretüket az építtetők. Azt azonban Jakab Zoltán szerint teljesíteni fogják, hiszen a parkolóház felépítéséhez már az összes engedély a birtokukban van. Mivel a híd alatt most is autók parkolnak, ez a terület adta magát. Az építkezés nem túl nagy munka, alig pár hónapot vesz csak igénybe. 200 parkolót alakítanak ki a betongarázsban, és ha minden rendben megy, akár június végére el is készülhet. Arra a kérdésre, hogy mikor lesz teljesen kész a Dunapart Rezidencia, az építtető a következő választ adta: tulajdonképpen már most készen van. A lakások értékesítése nem állt le soha, de hamarosan marketingkampányba is kezdenek. Az üzletek többségét kiadták, van bérlőjük is. A patika, az élelmiszerbolt, a pékség, a bank és a wellnessrész első üteme hamarosan kinyit. Az épület környezete rendezett, a zöldterületek kialakítása tavasszal befejeződik, valóban élmény lesz a Dunapart Rezidencia felé sétálni. Ez év decemberére a legkisebb munkák is elkészülnek. Vagyis a végleges használatbavételi engedélyt az épület akár 2008. december 31-ig megkaphatja.
Az épület valóban szép kívül és belül egyaránt. A beköltözések nyomát gondos kezek eltüntetik a lépcsőházakból, vagyis újrafestik azokat. Most alakítják ki a központi recepciót, ahonnan a luxuslakások az épület tetején is megközelíthetőek lesznek majd. A Duna korzó épület mellett futó része is készen van, már csak a díszvilágítás hiányzik róla, no meg a folytatás.

Dr. Jakab Tamás kifejtette: a Dunakapu térig az ő számításuk szerint ötvenmillió forintból megoldható lenne egy látványos, a későbbi városfejlesztési tervbe is illő sétány kialakítása.

Örömhírek: Dr. Jakab Tamás és Domonkos Brigitta a hamarosan megnyíló Duna Korzó Patikában tartották meg tájékoztatójukat a Dunapart Rezidenciáról. Fotó: Krizsán

A Dunapart Rezidencia a saját területén azt már felépítette. Ám a tér és közöttük egy magánterület van (sokan nem tudják, tulajdonképpen még a rakparti lehajtó is magánterületen fekszik). Ennek a területnek a sorsát vélhetően Győr városa tudná elrendezni, és akkor megépíthető lenne az a sétaút, amely a Dunapart Rezidenciát összeköti a belvárossal. (Az ügy felgyorsítására egyébként egy aláírás-gyűjtési akció is elindult.)
A tegnapi sajtótájékoztató alatt a lakók jöttek-mentek. Saját szemünkkel győződtünk meg róla, hogy élik a ház életét. Bár a szép lifteket a pakolások, belső munkák miatt még takarófóliák védik, de a lakások folyosói már készek, a lábtörlők arról tanúskodnak, elkezdett élni az épület.

A környék útjain még van javítanivaló, de a közműcserék már megtörténtek, a Dunapart Rezidencia költségén az útfelújítási tervek úgyszintén. Információink szerint a győri közgyűlés dönthet arról, lesz-e pénz az útfelújításra, így akár májusban elkezdődhetnek a munkák.
Domonkos Brigitta, a Dunapart Rezidencia munkatársa a lakások értékesítéséről elmondta, először a kisebb, belvárosra néző lakások fogytak el, ezután a Dunára nézők, majd most jön a felső szinten kialakított penthausok értékesítése. A keresletre nem lehet panasz, mert ilyen helyen, ilyen adottságokkal nem igazán lehet lakást találni Győr belvárosában.

Az építtetők úgy tudják, hogy a Mosoni-Duna vízszintje 2010-re megemelkedhet annyival, hogy a Dunapart Rezidencia mellett kialakított kishajókikötőben igazán élénk vízi élet alakulhat majd ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birtokba vették az új centrumot

Győr - Egyre több program kap helyet a Mosoni-Duna győr-révfalui partszakasza melletti volt… Tovább olvasom