Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Jogászoké a Seminar Hotel

A győri Seminar Hotel január 1-jétől a Széchenyi István Egyetem jogászhallgatóinak ad otthont. Az ingatlan megvásárlásában nagy szerepe volt az Oktatási Minisztériumnak, amely a bizalmasan kezelt vételár 70 százalékát fizette.
A szálló januártól az egyetem oktatási intézménye lesz.
A jelentős helyhiánnyal küzdő Széchenyi István Egyetem megvásárolta a győri zöldövezetben fekvő Seminar Hotelt. Az ingatlant oktatási célokra kívánja hasznosítani, ami annyit jelent: január 1-je után a jogi kar hallgatói tanulhatnak az épüleben, de idekerülnek a tanszékek is. A megszűnő hotel átmeneti időre látja el ezt a feladatot, ha az új egyetemi szárny megépül, lehet, hogy ismét más funkciót kap a ház. A beruházással 10 százalékkal nő az úgynevezett tanulmányi terület, valamint az oktatók rendelkezésére álló irodahelyiségi rész is. A vételárat bizalmasan kezeli az eladó és az egyetem is, annyit lehet tudni csupán, hogy az összeg 30 százalékát a győri intézmény állta, 70-et pedig az Oktatási Minisztérium fizetett.

Kollégiumfejlesztésre 1 milliárd forint

Dr. Czinege Imre, a Széchenyi István Egyetem rektora lapunk kérdésére, hogy egyeztettek-e a zöldövezetben lakókkal arról, mekkora változást jelent számukra a jogi kar átköltöztetése, azt felelte, eddig nem, de reméli, a révfalusiaknak nem okoz gondot ez a változás. Az épület környékén nyilván valamennyire megnő majd a forgalom, de ez zömében gyalogosforgalmat jelent.
Bár korábban lehetett hallani arról is, hogy az egyetem kollégiumként kívánja hasznosítani a hotelt, de ezt az információt most cáfolta a bejelentés. A Széchenyi-egyetem valóban kollégiumfejlesztésekbe fogott, csakhogy három másik ingatlant vásárolt meg erre a célra. Ennek a beruházásnak az összege már ismert: 1,16 milliárd forint. A Budai úti ingatlanból jogász-közgazdász szakkollégium lett, a másik két épület átépítését pedig a következő évre tervezik. Ezekkel a beruházásokkal másfélszeresére nő a kollégiumi férőhelyek száma – mondta Czinege Imre.

Negyven pályázó

Január 1-jén lesz egy éve annak, hogy a főiskola egyetemi rangot kapott. A jövő meghatározó beruházásai között szerepel a már említett új szárny, vagyis a főépület és az egyetemi könyvtár megépítése. A mintegy 2 és fél milliárdos pályázatra eddig negyvenen jelentkeztek, várhatóan jövő márciusra hirdetnek győztest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz felújítaná a játszótereket

Tízszázalékos csökkentését javasolja a víz- és csatornadíjnak a Fidesz–MDF–MKDSZ győri… Tovább olvasom