Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Jogászokat búcsúztatott a város és az egyetem

Az ötödik jogászévfolyam végzett a győri Széchenyi-egyetemen. A vizsgákon túl a diplomaosztás előtt tegnap az egyetem és Győr elbúcsúzott a hatvanhét végzett új jogászdiplomástól.
A Széchenyi István Egyetem jogászképzése a valamikori nagy hagyományú győri Jogakadémia megszűnése után százhárom évvel, 1995-ben egyetemi szakként tért vissza a városba. A szak újbóli meghonosítását az Universitas – Győr Alapítvány anyagi támogatása tette lehetővé. A 2001-ig felvett győri joghallgatók az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói, az ELTE tanterve s szabályai vonatkoznak rájuk.

Azt, hogy meggyökeresedett a jogászképzés a városban, kétségbevonhatatlanul jelzi, hogy idén ötödik alkalommal végeztek a Széchenyi-egyetemen jogászhallgatók. Szám szerint hatvanheten, akiktől tegnap a Hotel Konferenciában tartott ünnepségen búcsúzott egyetemük és Győr városa. Balogh József polgármester, úgy is, mint az Universitas – Győr Alapítvány társelnöke, hét summa cum laude eredménnyel végzett frissdiplomásnak jutalmat adott át. A végzetteket dr. Bihari Mihály egyetemi tanár, a jogász szak szakvezetője, alkotmánybíró köszöntötte.

Még egyetemi polgárokként, de már új jogászdiplomásként is jár az ifjaknak a titulus – szólt a magyar jogásztársadalom új tagjaihoz. Idén Magyarországon kétezer frissdiplomás jogász végez, öt év alatt majdnem annyi, mint ahány bíró, ügyész, ügyvéd dolgozik ma az országban. Tanáruk minden jót kívánt az ifjú jogászoknak életpályájukhoz.
Balla Szilárd öt esztendőre Debrecenből érkezett Győrbe jogot tanulni. Hosszú és nehéz időszak volt, mondta, megszerette Győrt, már van állása, s az Budapesten lesz.

A budapesti Szecskay Katalin tanulságosnak nevezte a győri éveket. Még nincs állása, mondta, de nem aggódik. A szolnoki Lánczi Ádám nagyon jól érezte magát a városban és az egyetemen is. Már majdnem biztosan tudja, hogy hol dolgozik majd. A győri Varga Szabolcs a Móra-gimnáziumban végzett, társainál nehezebbek voltak számára az egyetemi évek és állást találni is nehezebben fog náluk nem látó emberként. Úgy gondolja, hogy bár ő nem válogathat, lesz, aki őt válassza. Egy keveset pihenne a vizsgák után, de ha állásajánlata lenne, azonnal beállna. Még ha nem is mindjárt jogászi állás lenne az.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pangás fellendülés előtt vagy útkeresés

– Nem politikai célok vezéreltek bennünket, közülünk senki sem akar polgármester lenni, a… Tovább olvasom