Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Jogászok: nincs elhelyezkedési gondjuk

A győri jogászévfolyam 68 doktorjelöltjét avatták szombaton, közülük nyolcan summa cum laude minősítést kaptak.
A jogász szak az elmúlt hét évben a Széchenyi-egyetem egyik meghatározó pillérévé vált, s az egyetem tájékoztatása szerint a térségben nincs elhelyezkedési gondjuk a végzetteknek; jelenleg két állás nélküli jogász szerepel a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ adatbázisában, de ők a diplomájukat nem Győrben szerezték. Többnyire hét dunántúli megyéből jönnek e szakra, s többségük ebben a térségben helyezkedik el; a klasszikus bírósági, ügyészségi, ügyvédi álláshelyek mellett előtérbe kerültek a közigazgatás, a bank- és pénzügy jogi szakterületei.

A Széchenyi István Egyetem jogászképzése tizenegy évvel ezelőtt, a nagy hagyományú Győri Jogakadémia megszűnése után 103 évvel egyetemi szakként tért vissza a városba, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel kialakított képzési együttműködés keretében. A Széchenyi István Egyetem 2002 őszétől felmenő rendszerben, saját jogon indította a jogászképzést, s 2006 őszén már az ötödik saját jogú évfolyam kezdi tanulmányait. Ezzel teljessé és „győrivé" válik a Széchenyi István Egyetemen folyó jogászképzés.

– Nagyon dicséretes az Universitas – Győr Alapítványnak a kezdetekben hozott döntése, hogy kiemelten támogatta a Budapestről jött fiatal oktatóinkat, s a doktori iskolába járóknak külön ösztöndíjat adott, ad. Természetes követelménnyé vált a tudományos fokozat a leendő kvalifikált oktatók számára, s ez jó hátteret adott a képzés erőssé és elismertté válásához – mondta a doktorrá avatás előtt dr. Bihari Mihály egyetemi tanár, a győri jogász szak szakvezetője, az Alkotmánybíróság elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: ''A csarnokügy tipikus''

A Kisalföld cikke nyomán (Az egyetemi csarnok fél… Tovább olvasom