Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Jobbik: magyarázatot követelnek a győriek!

Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke nyílt levélben tett fel öt kérdést Borkai Zsolt győri polgármesternek.
Kivel nyaralt  a polgármester?

Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke nyílt levélben tett fel öt kérdést Borkai Zsolt győri polgármesternek, leginkább arról, hogy az elmúlt napokban kivel nyaralt a városvezető. A levélre Borkai távolléte miatt a Fidesz győri elnöksége válaszolt.

„Tisztelt Polgármester Úr! Sajtóhírek szerint Ön ez év elején azzal a dr. Rákosfalvy Zoltánnal vett részt egy újabb luxusnyaraláson, aki a nemrég rács mögé került, győrszentiváni, adócsalással gyanúsítottak védője. A sajtó beszámolt arról is, hogy ez az út bizony nem egyedi eset, a polgármester úr többször töltötte szabadságát egzotikus szigeteken az ügyvéddel. Kérdéseink ezzel kapcsolatban: Igaz-e a hír, és ha igen, nem tartja-e ezt erkölcsileg aggályosnak? A szoros kapcsolat Ön és a gyanúsítottak ügyvédje között közrejátszhatott-e abban, hogy a klán eddig megúszta a hatóságok vizsgálatát? Elfogadhatónak tartja-e, hogy az említett ügyvédnek a Fidesz és a győri városvezetés is évekig adómilliókból juttatott megbízást? Miként történhetett meg, hogy az Audi-gyár bővítésének kapcsán felmerült telekspekuláció kivizsgálása helyett luxusnyaraláson vesz részt, ráadásul az érintettel?"

A végén még felveti Magyar Zoltán a Dunakapu térre tervezett mélygarázs „legújabb, minden eddiginél elképesztőbb változatának tervével" kapcsolatban, hogy „Győr árvízveszélyének fokozása és a város további eladósítása helyett miért nem kérdezik meg a helyi lakosokat arról, hogy mit gondolnak a Dunakapu tér jövőjéről".

A választ a Fidesz győri elnöksége küldte meg szerkesztőségünkbe: „A Jobbik ahol megjelenik, ott nincsen tőke, nincsen beruházás, és nincsen nyugalma az embereknek sem. Győr nem egy ilyen település, és nem fogjuk hagyni, hogy a Jobbik tevékenysége az emberek nyugalmát tönkretegye. (...) A Jobbik beindította kampányát, világosan látszik, hogy kizárólag a zavarkeltés, mások lejáratása a célja. (...) Politikai vetélytársunknak nagy tisztelettel azt ajánljuk, ahelyett, hogy tanácsokat osztogatna, próbálja megoldani azt a hosszú évek óta elhúzódó politikai, morális és erkölcsi válságot, ami jellemző rá, és ami miatt még saját párttagjai is elfordulnak a szervezettől. Nem megyünk bele ezért a sárdobálásba, a rágalmazásba a Jobbikkal és másokkal szemben sem, de a magyarázkodásba sem az általuk koholt valótlanságokkal kapcsolatosan. A tények: a győri adócsalás 14 vádlottjának ügyén 14 különböző ügyvéd dolgozik. Dr. Rákosfalvy Zoltán az ötödrendű vádlott ügyvédje, akinek 5 évvel ezelőtt egy polgári jogi perben eljárt már ügyvédjeként, azóta nem találkozott vele. A bűncselekményeket külföldön követték el a gyanúsítottak, a polgármester soha nem találkozott velük, az esetről és annak részleteiről csak a sajtóból értesült.

Ezért Magyar Zoltán éppúgy számon kérhető vélt vagy valós kapcsolatai miatt a bűnözőkkel, mint bárki más. Azonban míg a polgármester és a Fidesz bízik benne, hogy a magyar igazságszolgáltatás objektív lesz és a bűncselekményt elkövetők elnyerik méltó büntetésüket, addig Magyar Zoltánt és a Jobbikot csupán a zavarkeltés hajtja, még örülnek is annak, hogy ez a bűncselekmény megkárosította az embereket. Ahhoz, hogy Borkai Zsolt munkaidőben, napjainak 90 százalékában mit tesz Győrért, a győri emberekért, a magyar sportért és Magyarországért, minden választópolgárnak köze van, hiszen megtisztelték őt bizalmukkal. De hogy mit tesz az év 365 napjának 10 százalékával, amikor szabadságát tölti a családjával, ahhoz a Jobbiknak mint a zavarkeltést és a hőbörgést zászlajára tűző politikai szervezetnek végképp nincsen köze."

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. kató11 2013. január 29. 12:35
  „Védőoltásnak álcázott fogamzásgátlót adott be az etióp bevándorlóknak a "Közel-Kelet egyetlen demokráciája"

  Rendeletet adott ki hétfőn az izraeli egészségügyi minisztérium arról, hogy az országba érkező etióp bevándorlóknak a jövőben beleegyezésük nélkül nem adható be hosszú hatású fogamzásgátló injekció. Jogvédők szerint a szaktárca ezzel burkoltan elismerte, hogy mostanáig bevett gyakorlat volt ennek az ellenkezője. De persze ha mi tennénk ezt velük vagy a romákkal, a zsidók ajvékolnának a leghangosabban.

  Hitsorsosaik ellenük (is) irányuló rasszizmusa ellen tüntetnek az etióp zsidók

  Az egyik izraeli tévécsatorna decemberben sugárzott riportot arról, hogy körülbelül 50 százalékkal csökkent a születések száma az országban élő etiópoknál.
  A vallomásokból kiderült: sokakat még hazájuk elhagyása előtt azzal fenyegettek meg, hogy nem kapnak letelepedési engedélyt Izraelben, ha nem mennek bele a fogamzásgátlásba, és így az injekciót még kiutazásuk előtt beadták nekik. Volt, aki arról számolt be, hogy félretájékoztatták, és azt mondták neki, hogy csak egy védőoltásról van szó.
  Az izraeli polgárjogi szövetség ezután magyarázatot követelt az egészségügyi minisztériumtól, amely azt válaszolta: utasítottak minden izraeli nőgyógyászt, hogy ne adják be újra azoknak az etióp származású nőknek a Depo-Provera nevű fogamzásgátló készítményt, akik nincsenek tisztában a kezelés következményeivel. A készítményt háromhavonta kell alkalmazni.
  Marc Grey, az ACRI szóvivője szerint ez az új rendelet a jelenség létezésének egyértelmű elismerése.
  Az etiópiai zsidók gyakorlatilag évszázadokon át elszigetelten éltek a többi zsidó közösségtől. Az izraeli vallási hatóságok hosszú ideig nem jutottak egyezségre abban a kérdésben, hogy elismerjék-e a teljesen eltérő kulturális szokásokkal élő kelet-afrikaiakat közösségük tagjaként.
  1984-85-ben, majd 1991-ben körülbelül 35 ezer etiópiai zsidót menekítettek Izraelbe, és az izraeli kabinet 2000-ben újból megnyitotta az úgynevezett falasa dossziét, hogy az utolsó fekete zsidókat is - nagyjából húszezer embert - az országba szállítson.
  Most több mint 120 ezer etiópiai zsidó él Izraelben, és kétharmaduk még afrikai hazájában született. Életüket igencsak megnehezítették az izraeliek.”
 • 46. kató11 2013. január 28. 19:11
  „Jó akkor Kenderesen mindenki tudja úgyis,hogy kik támadták meg a rendőröket.”
 • 45. kató11 2013. január 28. 19:01
  „Nyugodjanak békében az 56-os forradalom hősei.Soha nem lesznek elfelejtve mit tettek ,bátorságuk és önfeláldozásuk példamutató.”
 • 44. kató11 2013. január 28. 18:50
  „Tessék a konkrétum.Kenderesen <moderálva> támadta meg az éppen intézkedő rendőröket.Sajnos ha a rendőr nem tud rendet tenni majd a jobbik teszi meg.Csodálkoznak hogy szükség van Polgárőrségre?”
 • 43. DON 2013. január 28. 02:05
  „39.zeta62 2013.01.25. 21:58

  "Csak egy kérdés a történelemtanításról (egybe írják!):" - matekból sem volt tiszta az a kettes, mert egynél több kérdés hangzott el, de lássuk a válaszokat:

  1956-ban sok minden történt, de bizonyára Ön arra kíváncsi, hogy Magyarországon mi történt. Amennyiben belemennék a válaszadásba, vétenék a történész szakma azon egyik alapelve ellen, hogy a történelmi tényszerűség csak bizonyos idő eltelte után állhat fenn, semmiképpen sem akkor, amikor aktuálpolitikai kérdést lehet csinálni belőle. Megtévesztő, káros és magyartalan 1956 eseményeit politikai revolverezésben felhasználni. A teljes igazság soha nem fog a mi életünkben kiderülni. Ami tény: forradalom-szerű események zajlottak Budapesten és az ország egyes részein. Ennyi. Nem sorolom fel az eseményeket és helyszínüket, mert azt bárki elolvashatja a egy történelemkönyvben. Az ideológiai, politikai hátterét pedig majd 100 év múlva, mikor már egyetlen "elmúlt rendszerben" született/felnőtt/tanult/fizetett közszereplő sem él, a levéltári dokumentumokat teljességében feldolgozva fogják megírni. Addig az egész csak politikai hangulatkeltés.

  Miért nem ugorhatott ki Magyarország 1943-ban, vagy korábban a háborúból?

  Bizonyára megvan a saját - kölcsönzött - véleménye erről is. Ez a kérdés szintén nem értelmes, mert ugyancsak egy olyan korra vezet vissza, mit a jelenkori politika jelentősen elferdítve használ fel közösség elleni izgatásként, társadalmi feszültséget generálva. Mielőtt az időben visszább haladna jelzem, hogy egyesek erkölcstelen politikai karrieristák képesek az 1848-as eseményeket is saját céljaikra használni. Nemzeti ünnepeink zöme kétes és tisztázatlan eseményekre utal, állandó politikai eszközök. Az ország nem tudja egységesen megünnepelni 1848-at sem. A nemzeti ünnepeink zöme nem az egész nemzet ünnepei.
  A kérdésre válaszolva: Miért nem ugorhatott ki? Azért, mert Magyarország a Habsburg uralom óta nem volt abban a helyzetben, hogy önállóan dönthessen sorsa felől. Igen, volt Rákóczy, volt 1848, volt Kossuth és Széchenyi, volt Deák, volt kiegyezés, volt Andrássy, Tisza, Apponyi, Teleki stb. De soha nem volt olyan kormány, amely fegyvert ragadott volna az elnyomók ellen, s nem egyezett volna bele a "kiegyezésbe". Hol van a harcos magyar nemzet? Lélekben, az AUDI gyártósora mellet, vagy a TESCO kasszasorán? Ahogy az első, úgy a második világháborúban sem voltunk önálló döntési helyzetben. Az elsőbe a Habsburgok, a másodikba a kisantant "segítségével" a németek vittek bele. Még egyszer hangsúlyozom: nem személyes, nem jogi felelősei vannak a háborúnak, hanem a tény, hogy Kelet-Közép-Európa kellős közepén van ez az ország. A legszerencsétlenebb helyen, beékelődve a szláv nemzetiségi blokkba. Mondhat bárki bármit, Árpádék nem azért álltak meg pont itt, mert a Pilisben van a Föld szívcsakrája, meg itt a legjobb a vízrajzi egység, meg itt véd meg a Kárpátok, meg ide küldött minket valamelyik angyal, hanem azért, mert akkor mi voltunk a keletről jövő veszedelem, amit a nyugatnak itt sikerült megállítania, mi meg ha már itt voltunk, haza nem akartunk menni. Az akkor itt élő laza szövetségi viszonyban élő törzsekre rátelepedve államot alakítottunk, s hagytuk magunkat tépni a balsorstól. Ja, és volt honfoglalás, nem ide születtünk. Egyszóval 1943-ban azért nem tudtunk "kiugrani", mert nyakig elmerültünk a náci sz@rban már 1938-ban, amikor elfogadtuk az első bécsi döntést. Persze lehet erre azt mondani, hogy dehát a Népszövetség is elfogadta - persze, mert a németek hamarabb észhez tértek, mint ahogy azt 1919 júniusának egy forró nyári napján a tükrök között képzelték.

  Mi történt 907-ben?
  Mármint a pozsonyi csata? Lásd fentebb - a keleti veszedelem, amit a magyar történelem-oktatás később a tatárokra, törökökre és politikai beállítottságtól valamint fizetési csekkektől függően a románokra, oroszokra, üzbégekre, kazahokra, örményekre, kínaiakra alkalmaz. Akkor a nyugat számára mi voltunk a török, a tatár.

  Névsor:
  Kun Béla - Kohn Béla
  Szamuely Tibor - Szamueli Tibor
  Rákosi Mátyás - Rosenfeld Mátyás

  Önszorgalomból:
  Kádár János -Csermanek János

  Nem ők okozták a legnagyobb károkat a hazának, de nagyon igyekeztek. Egyébként mit számít a nevük? Önnek mi a vezetékneve? Bizonyára valami ősi magyar. Egyáltalán számít ez?”
 • 42. zeta62 2013. január 26. 11:29
  „Ezek a nácik, raszisták, fasiszták mit nem mernek? :)”
 • 41. zeta62 2013. január 26. 10:48
  „40. k2968 2013.01.26. 07:53

  Testvérem!

  Hogy te milyen csúnya rossz, székely himnusz énekelő, kegyelemkettessel átrugdosott <moderálva> vagy!
  Hogy gondolod te azt, hogy egy kiválasztott kinyilatkoztatást te cáfolni akarsz?!? Csúnya rossz bácsi! Remélem hamut szórsz a fejedre, és mész vezekelni csanika után!
  :D :D :D”
 • 40. k2968 2013. január 26. 07:53
  „37. DON 2013.01.25. 15:43
  Engedje meg.hogy segítsek egy talán ön számára is elfogadható újsággal.
  http://zsido.com/cikkek/Munkatarsat_keres_a_Tett_es_vedelem/10/3284”
 • 39. zeta62 2013. január 25. 21:58
  „37. DON 2013.01.25. 15:43

  :)
  Nagyon tudom sajnálni, hogy csak a kuruc jut el az agyáig! :)
  Ismét ki kell ábrándítsam: nem szoktam olvasni, ellentétben önnel, aki képben van, mi folyik ott! :)

  Csak egy kérdés a történelem tanításról:

  56-ban mi történt?

  De ha már ennyire fitogtatja a történelem tudását:

  Miért nem ugorhatott ki Magyarország 1943-ban, vagy korábban a háborúból?

  Mi történt 907-ben?
  Sorolja fel a következők eredeti nevét:
  kun béla
  szamuely tibor
  rákosi mátyás

  Csak, hogy a "legdicsőbb", a hazának legnagyobb kárt okozókat említsem.”
 • 38. kató11 2013. január 25. 20:51
  „Az a szöveg hogy a jobbikot zavarkeltés hajtja meg örülnek is a megkárosításnak,röhejes.Nagyon örülök talán hogy az én adóforintjaim is hozzájárul hogy még segélyt is kaptak a milliárdos bűnözők míg én dolgozom keményen.Az egész válasz félrebeszélés egy komkrétum nincs benne.Pont a jobbik akar tiszta vizet a zavarosba önteni mert már mérgező.”
 • 37. DON 2013. január 25. 15:43
  „27. zeta62 2013.01.24. 14:47
  Nem az a magyar, aki a leghangosabban énekli a székely-himnuszt. Mert akkor bizony maga meg haverjai nyernének. Nem utálom a magyarokat, csak azokat, akik hangosan éneklik a székely-himnuszt, és ettől érzik magukat magyarnak :)
  Meg kell nyugtatnom, véleményemmel egyedül vagyok, nem képviselek közösséget, nem állok önjelölt Petőfiként semmiféle lépcső tetejére.

  32. kató11 2013.01.25. 13:40
  Ezt a gárdázós agyrémet honnan szopta? Mutassa meg a bejegyzési okiratokat!

  Kedves nem jobbikos, nem gárdista, az elmúlt 50 évben nem csak tévét néző kató11, zeta! A kurucinfó messze nem nevezhető hiteles forrásnak. Nem mondom, hogy minden baromság, amit leírnak, te a gyöngyök közé szándékosan vetik a korpát. Ne hivatkozzon senki egy olyan egyoldalú médiumra, mint a kurucinfó akkor, amikor érvel. Olyan forrást elfogadok, amit legalább két másik szakmai vélemény is alátámaszt (a hangsúly a szakmai szón van). És ne jöjjön senki azzal, hogy Magyarországon minden tudományos közösség összeesküdött a zsidókkal, meg ki tudja kikkel a magyarság félrenevelésére, és a MOSZAD gyerekeit telepítik a bivalypataki óvoda kiscsoportjába, amit a judagárda őriz! Ez baromság! Ez demagógia, ez közösség és egy népcsoport elleni izgatás, ez agyrém.
  Tessék szépen elővenni az általános iskolai történelemkönyveket (és nem elégetni azzal a felkiáltással, hogy kommunista-zsidó kitaláció), a középiskolai tankönyveket (szintén nem ér a fenti indokkal máglyára vetni) és megtanulni a magyar- és egyetemes történelmet! Tessék elolvasni fejenként legalább egy tanulmányt egy szabadon választott doktorált történésztől, és utána szépen sorjában a többit. Nem önjelölt sámánoktól, Amerikában regisztrált magyarkodó hírportálokról, meg veterán villanyszerelőktől kell a magyar történelmet megtanulni! Itt mindenkit kegyelemkettessel rugdostak át érettségin?”
 • 36. kató11 2013. január 25. 15:08
  „még még aztán el lehet dönteni ki él félelemben

  Ezúttal Jászapátiban vertek meg és raboltak ki egy idős házaspárt

  Bántalmaztak és kiraboltak egy idős házaspárt az otthonában ismeretlen tettesek csütörtökre virradóra Jászapátiban, a rendőrség és a helyi önkormányzat együtt hétszázezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
  Az elkövetők csütörtökre virradóra hatoltak be a Jászapátiban élő idős házaspár otthonába, ahol a sértettek értékeit követelték, és bántalmazták is a két embert. Az idősek a támadás során könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Kisfaludy utcai házból a rablók több százezer forint értékű arany ékszert és készpénzt vittek el.
  A rendőrség az ügyben csoportosan elkövetett rablás miatt indított eljárást. A szóvivő jelezte: a rendőrség a helyi önkormányzattal együtt hétszázezer forintot ajánlott fel annak, aki az elkövetők nyomára vezet”
 • 35. kató11 2013. január 25. 14:57
  „gyengébb eset ízelítő amit az átlag tv nézésnél nem mondanak.ezer eset van

  A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt őrizetbe vett egy 17 éves és egy 16 éves kiskőrösi fiatalembert, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy szerda délután, Kiskőrös egyik útkereszteződésében harmadik társukkal egy akasztói fiatalkorú férfit egy bokros részhez húztak. Az egyik férfi egy kést a fiú felé tartott, és pénzét, nyakláncát és karkötőjét követelte. Mivel azt önként nem adta át, ezért ruhájának egyik zsebéből erőszakkal elvették a pénzét.
  Azt, hogy a rablótrió pontosan mennyi pénzt zsákmányolt, illetve hogy hány éves fiúra támadtak az útonállók, nem lehet tudni, mert a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezeket a tényeket felsőbb utasításra nem közölhették.”
 • 34. kató11 2013. január 25. 14:42
  „annyi mindent elhallgat a média

  elmarasztalták az ATV-t a Jobbik miatt

  2012. december 11-én az ATV híradásaiban a 2013-as költségvetés elfogadásával kapcsolatban kihagyták a Jobbik álláspontját. A hírblokkban megszólalók névsora a következő volt: Kovács Árpád (Költségvetési Tanács), Rogán Antal (kormány), Józsa István (MSZP), Schiffer András (LMP), Molnár Csaba (független). Nyikos László, a Jobbik képviselője, aki nem mellékesen a Parlament Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának elnöke is egyben, sajtótájékoztató keretében ismertette a párt véleményét, amely kimaradt a Híradóból.

  A Jobbik először az ATV-hez fordult kifogással, ám a csatorna szerint nem sértettek törvényt, szerintük ez belefér az úgynevezett szerkesztői szabadságba. A Médiahatóság ellenben más véleményen volt, és megállapította, hogy az ATV megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeit, így kötelezték a médiaszolgáltatót a Jobbik álláspontjának

  További részletek: http://kuruc.info/r/1/107111/#ixzz2AdSL4Yt7”
 • 33. kató11 2013. január 25. 14:30
  „Itt a bűnözők rettegjenek is,és a jó embereknek nem is kellene rettegni akkor sem ha cigány. Inkább a normális beilleszkedő romáknak kellene kitaszítani maguk közül a bűnözőket.Bizony Borsod környékén minden napos a sok bűnözés öldöklés.A rendőrség nem tud védelmet biztosítani az embereknek meg kell védeni magukat.Nem tudnak termelni ellopják, volt hogy egy fazék levest loptak az idős nénitől.Ha nem védi meg senki őket kell a gárda. Nem a megfélelmítés a célja de a bűnöző igenis féljen.Nem a média fröcsögését kell nézni és elhinni.hogy a gárda megfélelmít.Engem a minden napi bűnözés félelemben tart.Ezt meg kell akadályozni és visszaállítani a halálbüntetést is ha biztos az elkövető személye.Szemet-szemért ,fogat-fogért.Azt hiszem ha valakinek a hozzátartozóját megölnék megértené ezt.”
 • 32. kató11 2013. január 25. 13:40
  „Ha nem lehet Magyar gárda miért alakul a zsidógárda és miért alakult volna cigány gárda.Mi vagyunk saját hazánkban.Olaszországban és több helyen van gárda.Megint kettősmérce van.”
 • 31. zeta62 2013. január 24. 18:17
  „Tényleg, átsiklottam rajta: ugyan citálja már ide a cigányozásaim, zsidózásaim! :)
  Igaz, ez már más cikkek alatt sem sikerült! :)”
 • 30. zeta62 2013. január 24. 18:16
  „29. k2968 2013.01.24. 16:51

  Ezek a bérrettegők csak szeretnék, ha jobbikosok lennénk! :)”
 • 29. k2968 2013. január 24. 16:51
  „26. DON 2013.01.24. 14:06
  Üdv.Mintha írtam volna nekem aki bűnt követ el az a bűnöző.Hovatartozástól függetlenül.Nem zsi..óztam,nem ci..nyoztam.Amikor a két említett közösséget említettem feltételes módban tettem.Viszont önt nem illettem semmi olyan jelzővel ami bántó volt.Nem úgy ön.Miből gondolja ,hogy jobbikos vagyok?Azért mert az elmúlt közel ötven évben nem csak a tévéből szerzem az információkat?Sajnos a Jobbik politizálása nagyon messze esik attól a radikalizmustól ami szerintem megoldhatná a bajokat.Próbálnak jó felé menni de nem megy."szivacsagyú,szalonmagyar".Az ön agya befogadja az igazságot is?Ha igen nem gondolná rólam ,hogy szemellenzővel nézem a mai Magyar valóságot.Nem válaszolt érdemben egyik válaszomra sem amit önnek is írtam, sértéseken kívül."Ezt én mondtam önnek?"aki pedig nem ugyanazt a nótát fújja, az balliberális zsidóbérenc cigánybuzi?"Még csak nem is próbáltam önt meggyőzni pusztán a saját véleményemet írtam le önnek.”
 • 28. Mankapanka 2013. január 24. 15:52
  „15. DON. "Gyöngyöspata egy gumicsont, amit a szivacsagyú szalonmagyarok rághatnak ráérő idejükben jobbikos demagógiát mormolva a bajszuk alatt. Nem nevezném rendenk azt az állapotot, amikor valakinek rettegnie kell valakitől."

  Ez tetszik!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri telekügy - Fidesz: helyi fejlesztések rossz színben

A Fidesz győri elnöksége szerint politikai ellenfeleik árnyékot akarnak vetni a városban folyó, nagy… Tovább olvasom