Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Jobbik, Győr: Hogy tartsuk itthon a fiatalokat?

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott kedden sajtótájékoztatót Győrben arról, pártja hogyan akadályozná meg a fiatalok elvándorlását.
Szerinte ennek érdekében a munkahelyteremtés hiányosságaira, a lakhatási gondokra, az oktatásban tapasztalható káoszra kell megoldást találni.

A Jobbik például az energiaszektorban teremtene új munkahelyeket és a fiatalok elhelyezkedését a munkaadóknak adott járulék- és adókedvezménnyel segítené. Az oktatásban megszüntetné a forráskivonást, többletpénzt biztosítana és szeretné megreformálni a szakképzést, növelni a felsőoktatásban az állami helyek számát. Farkas Gergely elmondta: állami bérlakás-építési programot indítanának.

Akiknek nehézséget okoz, hogy önálló lakásba költözhessenek, azok így olcsón, albérletszerűen tudnának ezekben lakni és később állami hitelkonstrukció révén meg is vásárolhatnák otthonukat.

– A „Miért mentek el külföldre?" kérdésre a fiatalok sokszor azt válaszolják: az itthon tapasztalható bizonytalanság miatt. Ezért is szükség lenne kiszámítható döntéshozásra, ami tervezhető jövőt biztosítana. S a fiatal generációnak is szerepet kell kapnia a döntéshozatalban – szögezte le a képviselő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnnek a késések Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon

Megjavították az ácsi vasútállomáson szerda délelőtt meghibásodott biztosítóberendezést. Tovább olvasom