Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jobbik: Fidesz döntése nyomán 160 ember veszíti el a munkáját

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének összeállítása szigorúan a költségcsökkentés jegyében született, számai és intézkedési kényszerei pontosan mutatják, hogy az elmúlt évek szocialista kormányának sikerült térdre kényszeríteni az egyébként többségében Fideszes önkormányzatokat.

Azt is kiolvashatjuk a számokból, hogy a büdzsé legfőbb vesztesei a kulturális, oktatási valamint szociális feladatokat ellátó intézmények.

Pontosan azon területek melyek egy társadalom tartópillérei kellene, hogy legyenek. Egyes intézmények olyan súlyos megszorításokat szenvednek el, hogy a működésük is veszélybe kerülhet. Ezen intézmények elégséges működése, az ott dolgozó ápolók, tanítók, szociális munkások emberfeletti munkájának köszönhető.

Az egymillió új munkahely fikció marad továbbra is, mert a szomorú valóság az újabb létszámleépítés. A Fidesz döntése nyomán 160 ember veszíti el a munkáját a megyei intézményekben. Csak az eladósodás okán fizetett hitelkamatok évi összegéből, az elbocsátás előtt állok közel fele továbbra is megtarthatná állását.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai helyzet az elmúlt 20 év vidékellenes politikájának az eredménye. Az azonban elfogadhatatlan, hogy a kormány a hazai önkormányzatok támogatása helyett az IMF-hez és a Világbankhoz láncoló hitelszolgálat csapdáját választja.


Takács Krisztián
Kolonics Zoltán

A Győr-Moson-Sopron megyei Közgyűlés képviselői
Jobbik Magyarországért Mozgalom


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmű rekonstrukció Győr-Szigetben és a Belvárosban

Március elején Győrben több helyszínen, teljes gőzzel indul a víz és csatorna vezetékek… Tovább olvasom