Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Jobbik a megyei matricáról

"Az egyébként is az autóforgalom által leterhelt városainkat ne kényszerítsük elviselhetetlen forgalomnövekedésre" olvashat a közleményben.

"A Jobbik elfogadhatatlannak tartja az autópályák eddig ingyenes szakaszainak fizetőssé tételét. A módosítás rendkívül átgondolatlan, illetve káros, hiszen megyénkben is több ingyenes szakasz fizetőssé vált január 1-jétől" - mondta Lipovits Máté, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés jobbikos frakcióvezetője.

A politikus hozzátatte: "Korábban a Megyei Közgyűlés fideszes tagjait az ellenzék próbálta rábírni, hogy gyakoroljanak nyomást a kormányra, az ingyenes szakaszok megtartására érdekében, azonban Németh Zoltán, a közgyűlés fideszes elnöke ezt lesöpörte azzal a nevetséges indokkal, hogy ő nem kíván az országos politikával foglalkozni. Ez véleményünk szerint, sokkal inkább azt jelenti, hogy a megyével nem kíván érdemben foglalkozni. A fideszes kapkodás megint kaotikus állapotokat teremtett, hiszen a technikai feltételek nem biztosítottak: az eladóhelyek felkészületlenek, a benzinkutakon nem lehet matricát venni, az internetes felület gyakorta összeomlik, így gyakran előfordul, hogy aki szeretne, sem tud magának érvényes útjegyet vásárolni.

A Jobbik álláspontja szerint a győri és mosonmagyaróvári elkerülő szakaszok ingyenessége továbbra is indokolt lenne, hogy az egyébként is az autóforgalom által leterhelt városainkat ne kényszerítsük elviselhetetlen forgalomnövekedésre.

Borsodban már meghátrált az Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. hiszen ott a Jobbik nyomására a Fidesz is belátta, az újabb értelmetlen sarcot már nem szabad kivetni az egyébként is végtelenségig adóztatott lakosokra."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belépőt nyertek a Vaskakas Bábszínházba

A január 4-i, 11 órakor kezdődő A székely menyecske meg az ördög című előadásra nyerhettek belépőt. Tovább olvasom