Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Jobbik a megyei közgyűlésről: `ez nem normálisan működő demokrácia´

"Felháborító, hogy az öt állandó bizottság egyikében sem kaptunk elnöki posztot, illetve egyetlen külsős tagot sem delegálhattunk" - írta Lipovits Máté.
Október 21-én a megyei közgyűlés megtartotta alakuló ülését, ahol Németh Zoltánt választották meg megyei elnöknek. Videó és fotók az ülésről itt!

A Fidesz a 60%-os eredményét arra használta fel, hogy gyakorlatilag minden pozíciót magához ragadjon, így tulajdonképpen semmibe vették azt a közel 20%-nyi szavazót is, akik a Jobbikra tették a voksukat.

"Felháborító, hogy az öt állandó bizottság egyikében sem kaptunk elnöki posztot, illetve egyetlen külsős tagot sem delegálhattunk, holott súlyunkhoz mérten minimum két fő delegálása minket illetett volna egy normálisan működő demokráciában.

Németh Zoltán frissen kinevezett elnök az együttműködés legkisebb látszatát is kerüli az ellenzékkel, kizárólag saját pártérdekeit tartja szem előtt, akár a megye fejlődésének rovására is" – véli Lipovits Máté, a megyei közgyűlés jobbikos frakcióvezetője.

Az MSZP korábban kaphatott bizottsági elnöki pozíciót, a Jobbiktól ezt megtagadta a Fidesz, holott a kormánypárt támogatottsága visszaesett, a Jobbiké gyakorlatilag megduplázódott az elmúlt négy évben megyénkben.

A Jobbik felszólalt az ellen is, hogy a Fidesz gyakorlatilag havi 348.350 Ft-tal, azaz évente több, mint 4 millió Forinttal terheli a megye költségvetését, saját párttársai kifizetésére.

Eddig ugyanis egy főállású és egy társadalmi megbízatású alelnök volt a közgyűlésben, amit egy rögtönzött SZMSZ módosítással két főállásúra módosítottak.

"A napirendi ponthoz érkezve nyomták a képviselők kezébe a mutyizós módosító javaslatot, így esélyünk sem volt azt komolyabban átolvasni, de természetesen nem is támogattuk azt"- így bírálta a közgyűlés munkáját Lipovits Máté.

"Ilyen körülmények és feltételek mellett a konstruktivitás mellett keményebb ellenzéki szerepre készülünk, hiszen nem szeretnénk a megyei közgyűlést a Fidesz kifizetőhelyévé silányítani.

A kormánypárt gyakorlatilag 38.000 szavazó akaratát figyelmen kívül hagyva próbál ellavírozni Győr-Moson-Sopron megyében. Ezt nem hagyhatjuk és nem is hagyjuk!" – mondta a frakcióvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János Abdára látogat a Radnóti-emléknapokra - részletes program

A rendezvény védnöke Áder János köztársasági elnök, aki személyesen eljön Abdára, s megemlékezik a… Tovább olvasom