Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jobbik-tüntetés Győrben: beszéd a rendőri fellépésekről

FRISSÍTVE - Nagy Gergely, a Jobbik győri vezetője a múlt szombati budapesti rendőri fellépések ellen szólalt fel a Megyeháza előtti demonstráción.20 óra 02 perc - Nagy Gergely a tüntetésen elhangzott beszédét főként arra hegyezte ki, hogy "július 4-én, múlt szombaton csillagháborús ruhát öltött rendőrök felsőbb parancsra verték a magyarokat, s követtek el pogromot. Úgy hírlik, 80 ezer forintot kaptak tettükért".

A Jobbik győri szervezetének elnöke szerint "mindez beleillik a 2002-es választási csalások, az őszödi beszéd, vagy a 2006. október 23-án történt, szintén brutálisan végződő események vonalába".

Hozzátette: "a Magyar Gárda megszüntetését elrendelő ítéletet politikai nyomásra hozta a bíróság".


Videó: Cseh Róbert


Az alig 15-20 percig tartó tüntetésen elhangzott többször az a kérdés is a tüntetők szájából, hogy "hol van most a Fidesz?".

Erre akkor került sor, amikor a szónok felszólította az ellenzéki parlamenti pártokat, hogy "lépjenek fel a zsarnokság és a rendőrterror ellen".

A végén "Adjon az Isten, szebb jövőt" köszönéssel búcsúztak egymástól a megjelentek: egyszerre harsanó hangjuk már-már a katonaságot idézte.

Fotók: Katona Flórián (tudósító)


19 óra 25 perc
- 120-150 fős tömeg hallgatta végig a felszólalókat. Várnai Zseni egyik versének átköltöltt verziója után a Budapesten szombaton történt rendőri intézkedések ellen szólalt fel Nagy Gergely, a Jobbik Magyarországért győri szervezetének vezetője. A beszéd után még egy ideig beszélgetni ott maradtak a téren néhányan.Fotók: Bertleff András


18 óra 55 perc - Békésen várakoznak és beszélgetnek egymással a demonstrálók. 60-80 fő lehet a Megyeháza előtti téren, 4 rendőr vigyázza a rendet. Várhatóan a Jobbik győri elnöke mond beszédet.

15 óra 40 perc
- "A gyülekezési törvény alapján a szervező a rendezvényt bejelentette" - tudta meg a kisalfold.hu a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Kedd - 15 óra 06 perc 

Úgy tudjuk, a szervezők rövid tiltakozó tüntetést terveznek a Szent István út közelében.

Mindezzel a szerintük "törvénytelenül feloszlatott Magyar Gárdáért, s a rendőri kegyetlenség" ellen kívánnak tiltakozni. 

A tüntetésről élőben tudósítunk este.

Olvasóink írták

449 hozzászólás
 • 449. lótusz 2009. augusztus 03. 11:19
  „vagy még a magyar kultúra eltaposása a céljuk.”
 • 448. lótusz 2009. július 31. 16:18
  „nem lehet disznót vágni? gondolkodjatok miért. adja el a magyar a földet hisz nincs pénze elvitetni levágatni disznaját, így nem kell. földje sem kell a takarmánynak. no majd felvásárlóból nem lesz hiány. így kezdődött palesztinában is. ébredj magyar kérlek!”
 • 447. Luighi 2009. július 23. 15:02
  „437. Pancser-nek NomenEst Omen! Jó nevet választottál!
  A Magyarok Európa Koldusai !!!!!!!!!!
  Már most is, de még ami megmaradt attól is meg akarnak fosztani! A dilettáns kollaboráns pancser lúzerek miatt!
  A jobb oldal még nem okozott embernyomort! És a szociálista szemkilövetők, vízágyúzók, kardlapozók, méterről gázsprézők!? Miért nem tőlük aggódsz? Ébreszd fel az agyad!”
 • 446. lótusz 2009. július 23. 11:03
  „a fidesznek LIKUD a testvérpártja. orbán ideológiai partnernek nevezte őket. akkor mit várhatunk? további kiárusítást.hisz ismeritek a talmudot nem? izrael fanatikus és meg akarja szerezni országunkat mint mindvégig a magyarság történetében. de ez lesz a végső csapás. ébredni kell.”
 • 445. lótusz 2009. július 18. 18:04
  „bajnai kormány kezdeményezésére felgyorsult a természeti kincseink privatizációja. viz föld erdő minden ide tartozik. a magyar nemzettől el akarják szakítani hogy teljesen ki legyünk szolgáltatva. nem lehet engedni! akárki mosta át agyatokat de ha magyarok vagytok ez ellen tenni kell.a jobbik ezt nem engedné de attól tartok viktor igen.”
 • 444. lótusz 2009. július 18. 17:57
  „junius 2-án brutális gyilkosság áldozatává vált egy erdész. 20000 ft ért és egy telefonért gyilkolták meg. hát cigány volt mint 80 ban.erről hallgat bajnai és a média. miért? ha fordítva lenne egész nap azt kürtölnék.mikor követ dobott valaki cigány család házába akkor hangos volt a tv. ez a magyar ember meghalt megölték. ÉS? csend honol.”
 • 443. lótusz 2009. július 18. 17:48
  „én is kiváncsian várom. de nem csak ötleteket hanem tetteket. amúgy göncz kingának is süllyed a hajója.”
 • 442. kiko 2009. július 18. 15:39
  „"Házszabály-módosítást kér Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) szocialista képviselőcsoportjának vezetője az EP elnökétől annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen katonai, félkatonai egyenruhában megjelenni az ülésteremben - közölte Göncz Kinga, az MSZP EP-képviselője az MTI-vel szombaton. A szocialista politikus azt is elmondta: kíváncsian várják, hogy a Fidesz az EP-pozícióit miként használja fel arra, hogy tegyen a kirekesztés ellen."
  http://hvg.hu/vilag/20090718_garda_ruha_europai_parlament.aspx?s=hl”
 • 441. lótusz 2009. július 18. 10:39
  „pancserkám arról beszélj a ti elődötök ki? sztálin meg egyéb gyilkosok. és ne beszélj félre amúgy titeket nem izgat a szlovák-magyar kérdés. most kéne viktornak cselekednie! szája volt csak mikor a kettős állampolgárságról is szó volt. itt az alkalom a tettekre. látod ez a magyar nép elnyomása és ez amiről beszéltem. úgy szeretnek a szlovákok hogy az összes magyart eltörölnék. ilyen rasszista törvényt nem lehet megengedni hogy a magyar kisebbség csak szlovákul beszélhet.szlovákia nem is létezett.”
 • 440. pancser 2009. július 17. 23:49
  „"Lótusz" Szálasi ..... is azt állította ők az igaz magyarok, nyomukban halál és pusztulás, na ezért nem kérünk a Jobbikből. Csak idő kérdése lett volna mikor kap a gárda fegyvert és aztán randalíozhatott volna az utcán.”
 • 439. lótusz 2009. július 17. 19:53
  „a szlovákok elfogadták a magyarellenes törvényt. hivatalos helyen a magyar kisebbség nem szólalhat meg magyarul. hát ez ám a rasszizmus. és a magyarr jobbikot fasisztának nevezik ezek. pont ezek. kérdezem ez ellen miért csak a jobbik tenne valamit. hiába nyilatkozta a fidesz is hogy nem ért egyet de semmit nem tenne. akkor itt se lehessen szlovákul megnyekkenni. na ők a fajgyűlölők.”
 • 438. lótusz 2009. július 17. 15:58
  „magyar ellensége a bajnai kormány először ők lesznek kitiltva a parlamentből.az egyetlen igazi magyar a jobbik.szégyen az amit most művelnek a magyarsággal és szégyellheti magát aki úgy gondolkodik mint pancser. bocs hisz nem tud gondolkodni.”
 • 437. pancser 2009. július 16. 23:52
  „István király örökösei vagyunk és európaiak akarunk lenni, megtagadjuk a koppányizmust. Tudjuk mit kell tenni, hogy a Jobbiknak is csak az emléke éljen a magyar politika gyászos lapjain. Be kell tiltani, akárcsak a gárdát, mindegy milyen ruhába öltöznek, ők a magyar nép ellenségei. Szégyen a 3 eu képviselő, már ameddig lesz mögöttük párt. Morvai Brüsszelből is hazajön, akárcsak New Yorkból!”
 • 436. Nahááát 2009. július 16. 21:40
  „"Kitiltják a gárdaegyenruhát az EP-ből"
  <moderálva>”
 • 435. lótusz 2009. július 16. 16:12
  „és hülye hazugságokkal meg akarbnak félelmíteni .baka a. is miről beszél? a jobbik nem alkotmányellenes ehelyett az mszp és szdsz igenis az. őket kell feloszlatni.na de ezek erőszakszervezetek nem a jobbik. és alkotmányellenességgel próbálnak most mindent elérni.”
 • 434. lótusz 2009. július 16. 15:25
  „a náp mást akar kedves pancser. egyre jobban a jobbik fele hajlik. ez kiderült a szavazáson is. mszp -t is lassan ledarálja. az szdsz meg széthullott, tehát a nép veled ellenkezőt diktál. és soha többé ne legyen hatalomközelben ha egyszer elsüllyed.egyenlőre küzdenek de nem sokáig tudnak félrevezetni mindenkit.”
 • 433. kolombela 2009. július 16. 11:43
  „pancser
  Így van. Csak "Egyre kell figyelnünk, soha de soha ne jussanak a hatalom közelébe." , Jó a meglátásiod, csak lefelejtetted odaírni azt, hogy az eddigi parlamenti pártok és azok politikusai. Minden más stimmel. Fanatikus pedig te vagy, fanatikus gyűlölettel rendelkezel bizonyos politikai oldal irányába.”
 • 432. pancser 2009. július 16. 00:28
  „Aki itt tárgyi tudás hiján vitaképtelen az az összes jobbikos. Ez van, mondtam már egyszer fanatikusnak mondhatunk amit akarunk. Kevesen vannak, ezek olyanok mint aki szembe megy a forgalommal az autópályan. Egyre kell figyelnünk, soha de soha ne jussanak a hatalom közelébe. Elég szégyen már most is a 3 jobbikos Brüsszelben!”
 • 431. kolombela 2009. július 15. 20:50
  „Eva-
  Már leírtam: Ami Magyar. De hogy ne mondhassad azt, hogy csak a számat jártatom, íme: a magyarság története. Amit csak lehet zsigeri gyűlölettel elutasíttok, még mindig ragaszkodtok a finnugrizmus hamisságához. Felesleges e témában vitát provokálnod, mert nem vagyok hajlandó hülyeségeket cáfolni.
  Bizonyítsd be te az ellenkezőjét”
 • 430. Eva- 2009. július 15. 19:37
  „426-hoz!

  Pédául?!”
449 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítő forintok az otthonnak

Mindszentpuszta - A megyei önkormányzat – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is… Tovább olvasom