Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Jobban van a töltéstavai határban elveszett asszony

Öt hét gyógykezelés után most már sokkal jobban van az a töltéstavai asszony, akit négy nappal az eltűnése után, csaknem kihűlve találtak meg rendőrök és önkéntesek egy kukoricatáblában október elején. Nem emlékszik semmire, ami azokban a napokban történt vele.

– Az utolsó emlékem, hogy a férjemet szombaton délután öt óra tájban elküldtem cigarettáért, a következő pedig, hogy a családom kérdezget a kórházban, három nappal azután, hogy megtaláltak – mesélte lapunknak Szalay Tiborné Etelka a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház pszichiátriai osztályán. Hozzátette: minden ember, aki meghallgatja történetét, azt mondja, maga a csoda.

Az ötvenkét éves asszony már-már hihetetlen megkerülésére önök is emlékezhetnek: soktucatnyi rendőr és civil kereste és találta meg őt Töltéstava határában október 1-jén, szerdán.

Szalay Tiborné Etelka és lánya, Szalay Lilla Zsuzsanna. A család hálás azoknak, akik segítettek az asszony megkeresésében. Fotó: Bertleff András
Szalay Tiborné Etelka és lánya, Szalay Lilla Zsuzsanna. A család hálás azoknak, akik segítettek az asszony megkeresésében. Fotó: Bertleff András

Akkor már több mint négy napja tűnt el otthonról, s bolyongott étlen-szomjan a határban. Egy hatalmas kukoricatáblában bukkantak rá, a földön fekve, szinte biztosan az utolsó pillanatban: testhőmérséklete nem érte el a 32 fokot. A néhány nap alatt 52–53-ról 45 kilóra fogyott, azóta szerencsére egy kicsit már magára szedett.

– Egy hétig az intenzív osztályon ápolták, majd két hétig a tüdőosztályon, ugyanis a hidegben kétoldali tüdőgyulladást kapott, szerencsére csak közepesen súlyosat – vette át a szót lánya, Szalay Lilla Zsuzsanna. – Most a pszichiátrián kezelik, hamarosan pedig a kórház téti intézetébe kerül rehabilitációra, valószínűleg több hónapra. Mindannyian azt reméljük, hogy teljesen felépül.

– Az elszántságom megvan... Mindent vállalok azért, hogy meggyógyuljak és ilyen többé ne fordulhasson elő. Nagy köszönettel tartozom az orvosoknak, mert olyan gyenge voltam, hogy szinte újra kellett tanítani járni, enni – mondta Szalay Tiborné.

Hála minden segítőnek
A család nemcsak a kórház dolgozóinak elmondhatatlanul hálás, hanem mindazoknak, akik segítettek a keresésben. Szalay Lilla Zsuzsanna külön megemlítette közöttük Sándor Károly töltéstavai polgármestert, a számos helyi önkéntest, a töltéstavai és a péri polgárőröket, a győri és a pannonhalmi rendőröket, a Győri Speciális Mentőket, az ESZKSZ Speciális Mentőkutyás Egyesület elnökét, Kulcsár Józsefet, valamint az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnökét, Sinka Vivient.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz indul Győrtől Nagymegyerig

Hétköznapokon hat buszpár közlekedik majd, hétvégenként napi négy. Tovább olvasom