Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Jobban keresnek a győri politikusok

Visszamenőleges hatállyal emelkedik a győri polgármester és az alpolgármesterek illetménye, valamint a képviselők tiszteletdíja – döntött csütörtökön a közgyűlés. A testület jelentős költségátalányt is megszavazott a város vezetőinek.
Nyáron módosult a polgármesteri tisztség ellátásáról szóló törvény, amely lehetővé teszi, hogy a képviselő-testületek – idén még nem kötelező, csak választható – felemeljék a polgármesterek javadalmazását. A győri közgyűlés csütörtökön döntött a kérdésről. Eszerint Balogh József polgármester bére bruttó 495 ezer forintra nő a mostani 429 ezerről. A két főállású alpolgármester, Eredics Imre és Kun András fizetése bruttó 470.200 forintra változik a jelenlegi 407.500-ról. A két társadalmi megbízatású alpolgármester, Schmidt Péter és Dömötörné Holeczky Judit illetménye bruttó 214.400 forintra emelkedik 131.900-ról. Valamennyiőjük új járandósága visszamenőlegesen július 1-jétől lép hatályba.

Lesz költségátalány

Ugyancsak az említett jogszabály értelmében vezette be a közgyűlés a költségátalányt október 1-jétől. A testület különösebb vita nélkül hagyta jóvá, hogy Balogh József 148.500, Eredics Imre és Kun András 94.040–94.040, Schmidt Péter és Dömötörné Holeczky Judit 42.880–42.880 forintot kapjon tisztsége ellátásával összefüggő költségei megtérítésére.
Július 1-jei hatállyal emelkednek a képviselői tiszteletdíjak is – erről vita nélkül szavaztak a képviselők. Az alapdíj az eddigi 107.500 forintról 115.500-ra nő. A változás idén 5,1 millió forintos pluszkiadással jár.

Újabb ingatlaneladások

A közgyűlés újabb ingatlanértékesítésekről is határozott. A korábbi terveknek megfelelően a Nyugat-Magyarországi Egyetem vásárolja meg a volt Pattantyús-középiskola épületét. Az ár 353 millió forint plusz áfa, amelyből a telek értéke 99 millió forint.
Mint arról már beszámoltunk, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. bevásárlóközpont építését tervezi a Rába-gyár Budai úti telephelyének területén. A beruházáshoz olyan területek igénybevétele is szükséges, amelyek az önkormányzat tulajdonában vannak. A képviselők tegnap elfogadták, hogy egy 701, illetve egy 1558 négyzetméteres beépítetlen területet 67,8 millió forintért megvásárolhassanak a fejlesztők.

Kisebb döntések

A közgyűlés számos „kisebb" súlyú döntést hozott. A képviselők 16,3 milliót szavaztak meg a termálfürdő beléptetőrendszerére és a marketingtevékenységre. A városi könyvtár nevét Galgóczi Erzsébet városi könyvtárra változtatták. Németh Zoltán (Fidesz) írásbeli kérdésére Balogh József úgy válaszolt: elképzelhetőnek tartja, hogy civil javaslattevő bizottság alakuljon Győr közlekedési problémáinak enyhítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó-parkoló az iskolaudvaron

Teherautó-parkolót épít a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) a Kálvária úti általános… Tovább olvasom