Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Jobb kerülni a rókákat

Egyre gyakrabban bukkannak fel rókák a Győr környéki falvakban. Törzsök Gyula, a Kisalföldi Erdőgazdaság fővadásza szerint potenciális veszélynek kell tekinteni a nappal megjelenő állatokat.

Időszakonként a rókák újra meg újra be-bejárnak a lakott részekre, tudtuk meg Törzsök Gyulától. A Kisalföldi Erdőgazdaság fővadásza elmondta: az éles szemű, jó szimatú állatok most nevelik kölykeiket, ezért a kotorékba mindenképpen ennivalót kell vinniük. Jelenleg ez a legfőbb oka, hogy a falvakban tyúkokat keresnek.
Ugyan a veszettség elleni immunizálást már hat éve repülőgépekről lejuttatott csalifalatok révén a szakemberek megoldják – épp ez az egyik oka a populációszám robbanásának, a túlszaporulatnak – , de ez nem jelent teljes védettséget. Ezért a fővadász szerint komolyan kell venni, ha a lakosok rókát látnak, főleg, ha nappal. Úgy véli, potenciális veszélynek kell tekinteni a ravaszdikat és jobb távol maradni tőlük. Ilyen esetekben a vadászatra jogosult illetékest kell értesíteni. Ő köteles intézkedni és tudja, hogyan bonyolíthatja a lelövéshez szükséges engedélyszerzést

Korábban: 

Sok a róka (2002.05.22.) >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábort szerveznek

A győri Segítőház Alapítvány idén is tábort szervez a hátrányos helyzetben élő kisdiákoknak. A… Tovább olvasom