Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Jó üzletet hozhat a felturbózott gyermekálom

Nem attól érzed jól magad, ha jól teljesítesz, akkor fogsz jól teljesíteni, ha közben jól érzed magad!


Ez fogalmazható meg a még iskolába járó, de már a vállalkozásba kezdés gondolatával foglalkozó diákoknak szervezett tanácsadás tanulságaként.

– Az önmenedzselést szinte nem lehet túlzásba vinni, e téren ne legyen a kezdő vállalkozó szemérmes. Előnyeit minél többféleképp mutassa meg, tudassa azokkal, akik hozzájárulhatnak sikereihez – mondta el a diákoknak tanácsként Kurdi Ferenc, a Pannon-Work zrt. értékesítési és marketingvezetője a Fiatal Vállalkozók Hetének tegnapi győri programján.

A rendezvényen díjazták az üzleti terveket készítő középiskolásokat, egyetemistákat, akik többek közt különleges csokoládékat felszolgáló kávéház és jádeköves ékszereket, masszázst egy helyen kínáló üzlet létrehozásának lépéseit dolgozták ki.

A rendezvényen díjazták az üzleti terveket készítő középiskolásokat, egyetemistákat.
A rendezvényen díjazták az üzleti terveket készítő középiskolásokat, egyetemistákat.

Elismerték többek közt Horváth Roland munkáját, aki középiskolásként úgy véli, manapság a vállalkozásindításhoz az a tudás szükséges, ami az iskolákban megtanulható. Na meg persze kell hozzá pénz és egy jó ötlet.

Szerinte utóbbi hiányában érdemes felidézni gyerekkori vágyainkat, akadhat köztük olyan, amit meg lehet megvalósítani, amit hasznot hozó üzletté lehet fejleszteni. Török Bencének viszont az a meggyőződése, hogy minden fiatalnak a saját felelőssége, dolga, hogy utánajárjon annak, amit tervei kivitelezéséhez, a vállalkozásindításhoz tudnia kell. Hiszen annyiféle helyről lehet manapság információt szerezni, úgy véli, sokszor elég nyitott szemmel járni-kelni a világban. Azt tartja nagyon fontosnak, hogy ne csak üzletképes legyen, amibe belevág a kezdő, hanem érdekelje is. Akkor jobb kedvvel, teljes szívvel fog dolgozni és szerinte ez a fajta ösztönzés hozhat eredményeket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem talált nyomokat a helikopter

Felszállt egy kínai katonai helikopter Szecsuan tartományban, ahol nagy valószínűséggel eltűnt a… Tovább olvasom