Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Jó törlesztőknek bizonyulnak a mikrohitelesek

Csaknem megduplázódott tavaly a megyénkben kiadott mikrohitel összege.

A kisvállalkozások kiútkeresését segítette a válságban a jobbára szájról szájra terjedő lehetőség. Visszafizetésével is alig akad gond.

A mikrohitel reneszánsza címmel egy éve jelent meg cikkünk, mert a válság hatására megnőtt a kedvező kölcsön iránt érdeklődő kisvállalkozások száma. Újra felfedezték maguknak ezt a kedvezményes lehetőséget, ami már 16 éve létezik hazánkban. Kezdetben uniós forrás biztosította a kihelyezhető összeget, később a kölcsönök törlesztése során az alapba visszafolyt pénzmennyiséget az állam növelte meg.

Megyénkben a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány foglalkozik a mikrohitellel. Tavaly 512 millió forintnyi kölcsönt folyósítottak, 97 szerződést kötöttek. Farkasné Szabó Katalin gazdasági igazgató szerint ez összefügg azzal, hogy a bankok szigorították hitelfeltételeiket.

Ugyanakkor azt is megjegyezte: 2001 óta a mikrohitelprogram keretében kiadott összeg a 2 milliárd forintot meghaladta megyénkben, és főként a kereskedelem és a szolgáltatás területén vállalkozók igényelték.

Jelenleg már 7 millió forintot lehet így hitelezni, fél év türelmi idővel. A futamidő 8 év, ha legalább felét beruházási célra fordítják. Kizárólag forgóeszközre is igénybe vehető, utóbbi célra 3 év futamidőre. A kamat fix: 8 százalékos. A gyors elbírálás, a kedvező feltételek ellenére alig akad hátralékos. Megyénkben a késedelmes fizetés aránya 5 százalék alatti.

– Továbbra is sok az érdeklődő. A kisvállalkozók többsége igyekszik valami újba fogni, a tevékenységi körét bővíteni. Úgy érzik, muszáj fejleszteniük – mondta el tapasztalatát Farkasné és hozzátette: akinek a mikrohitelnél nagyobb kölcsönre van szüksége, annak megfelelő lehet a mikrohitel plusz. Így 15 milliót kaphat a jegybanki alapkamattal azonos kamatozással. Érdeklődni a 96/512-530-as telefonszámon vagy az info@kva.hu e-mail címen lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

780 millió forintnyi rezsi takarítható meg

A nagy érdeklődésre való tekintettel még néhány napig lehet pályázni az energiatakarékos izzók cseréjére. Tovább olvasom