Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Jó tanácsok a rendőrségtől: két ünnep között is biztonságosan vezessenek

Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessenek.

Várhatóan a hétvégi úrvezetők is bátrabban autóba ülnek a karácsony és szilveszter közötti időszakban. A kevesebb vezetési gyakorlattal rendelkezőkkel szemben nagyobb odafigyelést, toleranciát kell gyakorolnia az utakon közlekedőknek.

A meteorológiai tél ellenére az időjárás tavaszi képet mutat. A felmelegedés megterheli a szervezetet, dekoncentrálttá teheti a volán mögött ülőket.

A rendőrök a két ünnep között is fokozott létszámban lesznek jelen a közterületeken, hogy segíthessenek, hogy jelenlétükkel is figyelmeztessenek a szabályok pontos betartására.

A közlekedés biztonságának és zavartalanságának biztosítása érdekében a rendőrség ezen időszakban is fokozottan ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását, ezen belül kiemelt figyelmet szentel a sebességre, a szeszes ital fogyasztás tilalmára vonatkozó szabályok betartását.

A megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság óvatosságra int.

Legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek. Különösen vigyázzanak a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a közúti közlekedés legvédtelenebb képviselőire.

A kerékpárosoknak is célszerű járművük előírásszerű felszereltségét ellenőrizni. Az első- és hátsó lámpák, a hátul piros színű, nem háromszög alakú prizma, valamint a kerekekre az előírásoknak megfelelően felszerelt küllőprizmák mind a láthatóságukat segítik elő. A láthatósági mellény és a világosabb öltözet viselése fokozza biztonságukat.

A gyalogosoknak figyelembe kell venni azt, hogy a gépkocsik féktávolsága jelentősen megnő, ezért az úttestre való lelépés előtt mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

Az alapvető közlekedési szabályok betartásával minimálisra csökkenthetők a balesetek kockázatai és elkerülhetők a szabálytalan parkolásból, várakozásból adódó kellemetlenségek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság felhívja az utakon közlekedő gépjárművezetők figyelmét, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek körültekintőek és türelmesek.

Ne feledjék: "Mindenkit hazavárnak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ikrényi nyugdíjasok Budapesten kirándultak - fotó

"Az Ikrényi Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjaiként nemrégen Budapesten jártunk" - kezdte Olvasónk. Tovább olvasom