Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Jó szívvel motoroztak

A gönyűi Forgács Krisztiánt segítették azok, akik részt vettek a hétvégi nemzetközi jótékonysági motorostalálkozón. Több ezren voltak.

Ötödik alkalommal rendezett nemzetközi motorostalálkozót a hétvégén a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre a győrújbaráti ifjúsági táborban. Az eseményen pénteken és szombaton összesen mintegy négy-ötezren vettek részt (a 14 év alattiak ingyenesen) Az érdeklődők nagy része két keréken érkezett – Ausztriából, Németországból, Erdélyből Szlovákiából, Belgiumból és Csehországból is –, de sokan egyszerűen csak a jó programokra voltak kíváncsiak. Nem véletlenül: a nézőket többek között a Tunyogi Rock Band, a Lord és a P-Mobil szórakoztatta.

A találkozó jótékonysági is volt. Kokas Tibor, Kukori a baráti kör elnöke lapunknak elmondta: civil szervezetük – a hazai motorosegyesületek közül egyedüliként – minden bevételét ilyen célokra fordítja. Korábban hozzájárultak többek között a pér-mindszentpuszati autistaotthon felépüléséhez, a győrújbaráti Samu Viktória kínai őssejtbeültetéséhez, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályának fejlesztéséhez, de tavaly tavasszal félmillió forint értékű adományt vittek az árvíz sújtotta Körös menti faluba, Szelevényre is.

A mostani bevétellel – amely az összesítés elkészítése után, várhatóan egy hét múlva lesz ismert – ezúttal a gönyűi Forgács Krisztiánt segítik. Ő hétéves, ennek ellenére egyik kezével alig fog, bizonytalanul megy – mindezt a kisfiú születésekor kialakult oxigénhiányos állapot okozhatja. A kisgyermek koraszülöttként érkezett, de akkor még nem tudtak látszott sérülés. Egyévesen azonban nem állt fel, vagy csak esett-kelt, bizonytalanul járt. Az időjárási frontok megviselik, rajzolás, írás helyett csak firkál, nagy- és kismozgásai rendezetlenek.

Hancz Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenthető az ikrényi iskola?

Szerdán késő estébe nyúlt az az oktatási bizottsági ülés Ikrényben, ahol az iskola felső tagozatának megmaradásáról, annak lehetőségeiről egyeztettek. Végleges döntés még nincs, mindenesetre vasárnaptól a www.ikreny.fw.hu elérhetőségen minden építő jellegű javaslatot várnak. Tovább olvasom