Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Jó pályázat a működés alfája

Becslések szerint 40–50 ezer hajléktalan él az országban. Tél lévén most a legfontosabb, hogy ne érje őket fagyhalál és ki-ki rendezni tudja a sorsát. Az őket segítők regionális szakmai konferenciáját szervezték meg Győrött.
A nyugat-magyarországi nagyvárosok hajléktalanellátó rendszerét tömörítő érdek-képviseleti szervezet elsődleges célja a közös megoldások keresése, a finanszírozás helyi és pályázati lehetőségeinek megkeresése. Utóbbit nehezíti, hogy évről évre egyre több otthontalan kopogtat be a segítőházakba, téli krízismenhelyekre.
– A hat éve életre hívott érdek-képviseleti szervezet lehetőséget kínál a továbbképzésekre vagy akár a pályázatírásra – tájékoztatott Valastyán Mihályné, a likócsi Segítőház intézményvezető-helyettese. – A közel nyolcvan szakember a fórumon az akkreditált képzés lehetőségeit is megvitatta.
– Sok esetben a sikeres pályázaton múlik egy-egy intézmény folyamatos és magas színvonalú működése – vélte a tanácskozáson részt vevő Szmetyka Imréné, a tatabányai Egyesített Szociális Intézmények Hajléktalangondozási Központjának vezetője. – Ezért fontos a jó pályázatírás és a munkatársak képzése. Szakmai napjainkon folyamatosan megismerkedünk a társintézményekkel és az is lényeges, hogy bennünket is megismerjenek, mi több, bátran bekopogtassanak hozzánk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános próbafelvételi

A Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Karának Állam- és Jogtudományi Intézetében hét… Tovább olvasom