Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Jó modor és nyelvhasználat

Salgótarjánban rendezték meg nemrég az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos döntőjét.
A győri Pálffy-középiskola végzős diákja, Bokor Ágnes kategóriájában a harmadik helyen végzett. A darnózseli lány már indult korábban az „Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati versenyen, de akkor nem jutott túl az iskolai fordulón. Ezúttal azonban sikerrel vette az akadályokat, amiben óriási szerepe volt tanárának, Szabó Istvánnénak, aki rengeteget segített neki a felkészülésében.

A verseny döntője két fordulóból állt. Az első rész feladatsorai a helyesírást, az idegen szavak ismeretét, a vélemény- és ítéletalkotó képességet mérték fel. Hivatalos levelet és élménybeszámolót is kellett írniuk a forduló három órája alatt.

Ágnes számára egyébként mindig az írásbeli feladatok a nehezebbek, a szóbeli részek könnyebben mennek neki. A verseny döntőjében a négy téma közül a „Jó modor és a nyelvhasználat" címűt választotta, erről írta meg, majd pedig olvasta fel a szónoki beszédét.

A Pálffy-középiskola végzőse szabadidejében legszívesebben táncol, a Szigetköz néptáncegyüttesnek már nyolc éve lelkes tagja. Bokor Ágnes még nem döntötte el, hogy melyik főiskolán vagy egyetemen folytatja a tanulmányait, de úgy tervezi, hogy kommunikáció szakra jelentkezik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdőlt a fal a Frigyes-laktanyánál

A Frigyes-laktanyát határoló kerítés megdőlése miatt kért segítséget lapunktól az elhagyatottan álló épülethez közeli győri iskola, a Gárdonyi igazgatója. Szalai Ferenc attól tart: agyoncsap valakit a leomló fal. Idén már történt egy csaknem tragédiával végződött gyermekbaleset: a győri Eötvös-iskola tetejéről leesett cserép a testnevelésóra alatt egy diák fejére zuhant. Tovább olvasom