Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Jó gazdálkodás: rekord-haltelepítések

Fél évtizedet zárt le közgyűlésén a Szigetköz Horgász Egyesület, amely a válság időszaka ellenére is jól gazdálkodott, s évente rekordmennyiségű halat tudott telepíteni vizeibe.

A Szigetköz Horgász Egyesület a napokban tartotta meg öt évet lezáró közgyűlését, amelyen Sinkó Lajos elnök bevezetőjében hangsúlyozta: az egyesület anyagi helyzete szilárd, az évente rekordokat döntő haltelepítések mellett tartalékalapot is képeztek, mely biztosítékot nyújt a nem várt költségek finanszírozására is.

A horgászokat leginkább érintő téma, a haltelepítéssel kapcsolatban az elnök elmondta, tavaly ősszel 10 halszállítótól kértek árajánlatot. A sikeres ártárgyalásokat követően a telepítésre szánt összegből 3 millió forintot sikerült megtakarítani, s abból 65 mázsás többlethalasítást tudtak megvalósítani. A 2010-es 237,07 mázsás rekordtelepítés mellett az előző 5 évben is évi 200 mázsa feletti haltelepítést hajtottak végre.

A horgászversenyek megrendezéséből is kivették részüket, összesen 9 rendezésében, illetve részvételében voltak érdekeltek. Az egyesület csapata a megyei professzionális bajnokságban hatodik lett, az amatőr bajnokságban a harmadik helyezést érték el. Az utánpótlás nevelésének fontosságát szem előtt tartva Győrben, Rábapatonán, Lébényben ifjúsági szakkört működtetnek. A legjobb eredményeket elért fiatalok 10 napon át az ásványrárói ifitáborban horgászhattak.

A fegyelmi helyzetet értékelve Sinkó Lajos hangsúlyozta, az a kétezres taglétszámot tekintve jónak mondható. Az ellenőri feljelentések alapján a halászati főfelügyelő 3, míg 10 horgász esetében a fegyelmi bizottság folytatott le fegyelmi tárgyalást és hozott határozatot.

A közgyűlésen az egyesület titkára, Sarus Tibor leköszönt pozíciójáról, a jelenlévők a hosszú évekig végzett tevékenységét hosszan tartó tapssal köszönték meg. A közgyűlés két új tagot választott az elnökségbe Tóth István és Bunkóczi Sándor személyében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc év fegyház emberölési kísérletért a győri férfinek

A 35 éves győri S. Ferenc a mellette rabszolgaként fogva tartott rokkantnyugdíjas Cs. Lászlót szinte halálra verte.
Tovább olvasom