Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Jó félévet, nyugdíjas hallgatók!

Összeszokott évfolyam tagjaiként gyülekeztek a győri Nyugdíjasegyetem harmadik szemeszterének évnyitójára kedden a hallgatók. Sokan az előző két előadás-sorozaton is részt vettek és nőtt érdeklődésük a közérthetően tálalt tudomány iránt.

Sikeres szemesztert, szenior hallgatók! – így köszöntötték a győri Nyugdíjasegyetem harmadik szemeszterének megnyitóján összegyűlt mintegy ezer szépkorút az egyetemi sportcsarnokban a szervezők.

Dr. Rechnitzer János, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese azért, hogy a nyugdíjasokat szorgalmas tudásgyarapításra ösztönözze, felhívta figyelmüket arra, hogy akik minden tanórán megjelennek, azok közt ezúttal is ajándékokat sorsolnak ki.

Dr. Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja szerint a nyugdíjas-egyetemisták lelkesedése bizonyítja, hogy az új ismeretek nemcsak a tudást növelik, hanem az érdeklődést is.

A Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke, Pozsgai Balázs a megnyitón a hallgatók nevében megköszönte, hogy az egyetemek kinyitják kapuikat a nyugdíjasoknak, akik nyitottak maradtak a világ változásaira.

Ezek közül mutatott be néhányat dr. Horváth Balázs docens, például az okosbuszmegállókat, amelyeken nyomon követhető, hol jár a hamarosan érkező járat.

Autóval vagy busszal? című előadásában elmondta, hogy a nyolcvanas években a városokban száz utasból hatvan használta a tömegközlekedést, de mára megfordult ez az arány, hatvanan ülnek autóba.

Szombati számunkban bővebben beszámolunk az elhangzottakról és a résztvevők véleményéről, házi feladatként megjelennek tesztkérdéseink. A következő tanórán, október 25-én Beyer István beszél Liszt Ferencről.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. október 12. 11:22
    „Tudásgyarapítás az itt van a net-n mindenkinek, még nyugdijasoknak is. Aki ezt nemtudja az lemarad.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyanú: négymilliárdos áfacsalás a megyében

Közel 4 milliárdos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte a CBA-üzletlánc franchise rendszerének megyei boltjait ellátó társaság tulajdonosainak előzetes fogva tartását. Tovább olvasom