Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Jelzett a rendszámfelismerő, fotózott a traffipax: ellenőrzések a megyében

Közös ellenőrzést tartott a rendőrség és a polgárőrség a megyében két napon át nemrégiben: 40 rendszámfelismerő készüléket és 9 traffipaxot vetettek be.

A mátrix készülék 69.067 járművet ellenőrzött, a műszer 32 találatot jelzett. Eljárás 185 indult, ebből 164 sebességtúllépés miatt.

A megyei forgalom-ellenőrző alosztály vezetője, Nagy Gábor őrnagy tájékoztatása szerint az akció lopott, illetve körözés alatt álló gépjárművek felderítésére irányult. Ezzel párhuzamosan más, általános rendőri ellenőrzést is végeztek.

Az ellenőrzésen két nap alatt 62 rendőr, 73 polgárőr vett részt. Bevetettek 40 mátrix rendszámfelismerő berendezést, valamint 9 traffipaxot. Szabálysértési feljelentést összesen 21 esetben tettek rendőrök közlekedési szabálysértés elkövetése miatt. Közigazgatási eljárás 185 indult, ebből 164 sebességtúllépés miatt. Helyszíni bírságot 63 közlekedővel szemben szabtak ki, összesen 550 ezer forint értékben. Az elvégzett 419 alkoholszondás ellenőrzés során ittas vezetőt nem találtak a rendőrök.

Az ellenőrzés ideje alatt 69.067 járművet ellenőrzött a rendszámfelismerő berendezés, ami 32 találatot jelzett. Azonban mindegyikről bebizonyosodott, hogy nem lopott gépjármű miatt jelzett a műszer.

Az alosztályvezető elmondta, a találatok elveszett, ellopott okmány miatt történtek, melyek esetében a körözést nem vonták vissza. Emellett lejárt műszaki vizsga, illetve biztosítás hiánya miatt jelzett találatot a mátrix.

Nagy Gábor hangsúlyozta: annak ellenére, hogy nem találtak lopott autót, az akció eredményesnek értékelhető.

Olvasóink írták

  • 2. nightfall 2010. április 08. 18:18
    „Tabornok : Oda nem kell kimenni mert ott mindenki becsületes,betart minden szabályt”
  • 1. Tabornok 2010. április 03. 19:50
    „Hajrá, minél többször. A Kossuth utcára mikor jönnek a rendőrök?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kacsabaj: a fürdő takarít

˝A győri élményfürdő külső részén a medencében lévő csempézett falra a vadkacsák odapiszkítottak.… Tovább olvasom