Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Jelezni kell az igényt parkolóra

Ha szükség van kijelölt parkolóra mozgássérültek számára, akkor jelezni kell az igényt - tudtuk meg.
Érthető a tévhit, amely szerint egy-egy ilyen méretű beruházás természetes velejárója a kijelölt közúti mozgássérült-parkoló. Ez azonban nem így van: jelezni kell az igényt, s eddig ilyen jelzés még nem érkezett a Győri Közútkezelő Szervezethez – tudatta Prédl Antal vezetőhelyettes. Az illetékes elmondta: a szervezet folyamatosan kapcsolatban áll a mozgáskorlátozottak megyei egyesületével és az ehhez hasonló bejelentéseket kiemelten kezeli. Hozzátette azt is, ha valóban igény van az OTP melletti parkoló kijelölésére, akkor az egyesülettel közösen döntenek a kérdésben.

A belvárosi OTP-nél miért nincs kijelölt rokkantparkoló?
Egy rokkant
Szabó János,  a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének elnöke szerint ez valóban többéves probléma, és éppen készül egy levelet írni a közútkezelőnek, amelyben a kérést előterjesztené.

Úgy gondolja, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton – az épület oldalánál – az első parkolóhely lenne a legideálisabb erre a célra. Szabó János egyébként hozzátette azt is: a kijelölt parkolók száma a városban nem hagy maga után különösebb kívánnivalót, inkább az egészséges autósok morálja jelent problémát, valamint az, hogy a felfestett sávok jó része az egyéb parkolóhelyekkel azonos szélességű. Ezért előfordul, hogy hátra kell tolni az autót, másképp nem férne el mellette a kerekes szék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt perc alatt keletről nyugatra

Komárom–Gönyű felől, vagy az autópályáról a bekötőútra lehajtva Likócsnál jut Győrbe az autós. Baloldalt kellemes parkerdő látványa fogadja, mögötte ott a laktanya, de ebből az idegen mit se lát. (Ugyan régebben se, de a „Fényképezni tilos!” tábla direkt felhívta rá a figyelmet.) Odébb ezen az oldalon lekanyarodva régi és modern gyártelepeken találná magát az autós. Tovább olvasom