Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Jeles védnökök a Kisalföld Vágta mellett

Védnökök álltak a nyári Nemzeti Vágta megyei előfutama, a Kisalföld Vágta mellé, melyet május 21–23-án Gyirmóton rendeznek meg.

A fővédnökséget Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke vállalta, aki elsősorban a rendezvény hagyományőrző jellegét, a magyar lovasok összefogását emelte ki.

– Igazi ˝karikalábú˝ lovas nemzet vagyunk, fontos, hogy továbbvigyük a régi magyar virtust. Magam is látom, hogy az utóbbi időben a megyében egyre többen hódolnak ennek a szenvedélynek. Sokan tartanak saját lovat; vannak, akik hobbiból, mások egészen komoly befektetésként űzik. Nemritkán egy nagyobb telekkel és egyetlen lóval kezdődött a történet, s a végén komoly, igényes lovas ˝ranchek˝ épültek ki – mondta Szakács Imre, akinek annak idején szintén ez volt az álma.

– Amikor több mint húsz éve eljöttem Budapestről, szerettem volna, ha lesz egy olyan házam, ahol tudok lovat tartani, de rá kellett jönnöm, hogy ez a hobbi teljes embert kíván, nem lehet komoly munka, hivatás mellett félgőzzel csinálni – mondta.


Azért időnként bele-belekóstol a lovasrendezvények hangulatába; egyik legnagyobb élménye a tíz évvel ezelőtti kecskeméti fogathajtó-vb volt, de néhány évvel ezelőtt betekintett a sérült gyermekeket fejlesztő lovasterápiát végzők áldozatos munkájába is.

Szakács Imre mellett védnökséget vállalt a rendezvény felett Hámori György kapuvári és Tóth Péter lipóti polgármester, Szabó Jenő, a gyirmóti részönkormányzat vezetője, valamint Neupor Zsolt, az FVM VKSZI igazgatója.

A Nemzeti Vágta megyei előfutamának névadó szponzora napilapunk, a Kisalföld. Hamarosan hírt adunk az első nevezőkről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat praxis üres a megyében

Egy év alatt megduplázódott az üres háziorvosi praxisok száma a megyében. Tovább olvasom