Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Jeles nap volt Gyirmóton a környezet védelméről

Gyirmót - Kétszáz általános iskolás vett részt azon a hagyományos környezetvédelmi akadályversenyen, amit nagy sikerrel rendeztek meg a gyirmóti horgászfalu területén.
Nyolcadik alkalommal gyűltek össze Gyirmóton azok a diákok, akik számára a környezetvédelem többet jelent, mint „tantárgy", aktívak, tenni is akarnak érte. A helyi általános művelődési központ által szervezett „jeles napi" akadályversenyen 25 fős csapatokban 200 általános iskolás vett részt, akik a gyirmóti horgászfalu területén 5 helyszínen vetélkedhettek egymással.

Az első állomáson a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos váltóversenyen mérték össze ismereteiket, a második állomáson az év növényéről és állatáról bizonyították tudásukat, eddig megszerzett ismereteiket. Harmadik feladatként az állítások igaz-hamis voltát kellett eldönteni, illetve célba találni a gesztenyével. A következő akadálynál rímben, mutogatással, rajzolással és körülírással fajneveket és állatokkal kapcsolatos szólásmondásokat találtak ki. Végül medicinlabdára ragasztott „békákat" kellett gumilabdával átsegíteni egy „veszélyes" útszakaszon. A vetélkedőn a győri Móra-iskola 6. osztályos csapata érte el a legtöbb pontot, de első helyezettek lettek a Fekete-iskola 3. osztályosai és a Nádorvárosi Közoktatási Központ 7. osztályosai is.

Olvasóink írták

 • 1. elemerne 2008. június 02. 17:30
  „füszeres labgomba recepse
  vegyel egy darob podrinkat. kíköt. papirzacskoban vagyol.
  szüretőj le az erdoben haraszti labgombat. olyan pozsgasat.
  aztat aztasd szord le fürszerről.
  és kész is hogy megsüssed.
  süssed mög. és rizsval jo leszen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harleyk az Árkádban

Győr - Tovább olvasom