Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Jelentősen nőtt Győr idegenforgalma

Tavaly kétszer annyi vendégéjszakát töltöttek a kisalföldi megyeszékhelyen, mint 2008-ban.
A városba érkezők tovább is maradnak - mondta el az MTI-nek nyilatkozva Simon Róbert Balázs (Fidesz) alpolgármester.

"Sikerült elérnünk, hogy Győr már nem egynapos város" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a Magyar Turizmus Zrt. adatai alapján a város bekerült az ország tíz leglátogatottabb települése közé, a külföldi vendégek számát tekintve a hetedik lett tavaly, Győrt a főváros mellett csupán hagyományos fürdőhelyek előzték meg. Közlése szerint a vendégéjszakák tavalyi, 357 ezres száma negyedével múlja felül a 2011-es adatot. A külföldiek által ott töltött 200 ezer éjből 93 ezer német, 10 ezer osztrák vendégekre jut; a 14 ezer, romániaiak által ott töltött éjszaka egy része minden bizonnyal nemcsak a turisták, hanem az ott munkát vállalók érkezésének is eredménye.

Megemlítette: míg fél évtizede átlagosan 1,9 vendégéjszakát töltött a kisalföldi megyeszékhelyen egy-egy odaérkező, ez a szám tavaly már 2,5 volt. Szólt arról is: az idei esztendő első negyedének adatai azt mutatják, hogy ebben az időszakban öt százalékkal több éjszakát töltöttek győri szálláshelyeken, mint egy évvel korábban.

Hozzátette: a városvezetés kiemelt jelentőséget tulajdonít az idegenforgalom fejlesztésének, amit az is mutat, hogy a tavalyelőtt a belváros sétálóutcájában megnyitott látogatóközpont magyar, angol és német nyelven nyújt szolgáltatásokat a Győrbe látogatóknak, egy éve megnyitották a műszaki ismereteket interaktív módon átadó Mobilis "tudományos játszóteret", az állatkert pedig a város közepén, az egykori Fülesbástyában nyitott hatalmas akváriumokkal, terráriumokkal berendezett részleget.

Simon Róbert Balázs arról is szólt: idén mintegy 200 millió forintból támogat kulturális rendezvényeket az önkormányzat. A június 15-én Omega-koncerttel indított, augusztus 24-én a Dire Straits több tagjából összeállt Straits zenekarral záruló szezon fő attrakciójaként említett olyan hagyományos rendezvényeket, mint a most hétvégi Győrkőcfesztivált, az augusztus 9. és 11. között megrendezendő Barokk Esküvőt és az augusztus 22-25. közötti Győri Bornapokat.

Olvasóink írták

 • 8. mstummer 2013. július 02. 20:42
  „Lesz itt pofáraesés ha vége az audis munkálatoknak. Persze addigra már másik bagázs lesz a porondon, és őket fogják szídni ezek hogy miattuk esett vissza az idegenforgalom....”
 • 7. momopali 2013. július 02. 15:39
  „6, Ott a pont!!! 100%ig igazad van!”
 • 6. urbaniastapista 2013. július 02. 13:35
  „Az Audi építkezés miatt volt több külföldi, a haknifesztiváloknak ehhez semmi köze.”
 • 5. ATX 2013. július 02. 12:18
  „4: Közismertebb nevén a Széchenyi-fürdő...”
 • 4. oPTiKa 2013. július 02. 11:13
  „Biztosan a Széchenyi tér szökökútja vonzza a városba a turistákat :)”
 • 3. ATX 2013. július 02. 09:41
  „Én azért arra kíváncsi lennék, hogy a Baross úti Látogatóközpontba (ex-Sportbolt) hány turista tér be naponta? Meg arra is, hogy vasárnap miért van zárva? A nyitva tartási idejét a múzeumokéhoz kellene igazítani, azaz hétfőn lehetne zárva.”
 • 2. Varadero 2013. július 02. 08:45
  „Majd a tervezett közeli menekülttábor pár száz "békés, barátságos, dolgos" lakója is segít az idegenforgalom növelésében, amikor szabadidejükben (egész nap) győr belvárosában, bevásárlóközpontjaiban tömegesen fog megjelenni.
  Lehet tájékozódni a viselkedésükről a neten: pl Debrecen”
 • 1. méz-ing 2013. július 02. 08:28
  „Szemmel láthatóan fejlődik Győr, és egyre többen kiváncsiak a városra. A rendezettséget és a nyiltságot kedvelik a turisták. További sok sikert.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyban változnak a buszok jegy és bérlet tarifái Győrben, jön a 24 órás bérlet

Noha a jegy- és bérletárak csak augusztustól változnak, ez már érint(het)i a júliusi bérletvásárlásokat is. Új bérlettípus lesz a 24 órás bérlet. Tovább olvasom